Annons

Petronella Ekroths nya uppdrag

Den gångna säsongen vann hon både ligan och Italienska cupen med Juventus.
Nu har hon fått jobb som expertkommentator – vilket talar för att hon spelar i allsvenskan framöver.
Fotboll • Publicerad 9 juli 2019
Petronella Ekroth är klar som Premier League-expert på Viasat.
Petronella Ekroth är klar som Premier League-expert på Viasat.

Rödsle BK-produkten Petronella Ekroth har en framgångsrik säsong i Juventus bakom sig. Men efter säsongen berättade hon att det varit en mycket tuff säsong för henne personligen.

– Jag fick vinna allt och uppnå de mål jag hade när jag skrev på för klubben. Samtidigt har det varit ett tufft år. Det blev en kulturkrock för mig att leva utomlands och vara proffs. Jag hade en bild av hur det skulle vara, men det var något helt annat än vad jag hade kunnat föreställa mig, vilket kom lite som en chock, säger Ekroth i ett pressmeddelande.

Annons

– Det var en annorlunda kultur där man ser väldigt olika på hur man behandlar spelare än här hemma. Det var mer fokus på det individuella, snarare än på laget, både från spelare och ledare, vilket jag inte tror är gynnsamt i längden. Jag märkte hur det påverkade mig själv negativt, men även laget och dem runtomkring. Och det är tråkigt att se när människor inte tycker det är särskilt kul att vara där.

Nu har hon klart med ett nytt uppdrag i Sverige – som expertkommentator i Viasats Premier League-sändningar.

– Det här är något jag drömt om att jobba med när jag en gång lägger av med fotbollen. Nu kom chansen lite tidigare, och det känns verkligen roligt, säger Petronella Ekroth.

Uppdraget gör att sannolikheten att få se henne i någon allsvensk klubb framöver lär vara stor.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons