Annons

Petersson tillbaka på hojen

Han satsade hårdare än någonsin.En otäck krasch har satt käppar i hjulet.Men i helgen gör Pontus Petersson comeback i SM.
Pontus Petersson
Pontus Petersson
Publicerad 29 juni 2016
Pontus Petersson är tillbaka efter en otäck krasch i april. Han har missat de tre första SM-deltävlingarna, men gör i helgen comeback vid SM-deltävling fyra i Årsunda. Foto: Privat
Pontus Petersson är tillbaka efter en otäck krasch i april. Han har missat de tre första SM-deltävlingarna, men gör i helgen comeback vid SM-deltävling fyra i Årsunda. Foto: Privat

Förra året gjorde han sin bästa säsong någonsin. Med hjälp av nya teamet i Kawasaki och Bloms MX i Vimmerby var förutsättningarna bättre än någonsin inför den här säsongen. Han bytte Oskarshamns MSK mot Linköpings MS.

– Jag fick ett erbjudande från dem att vara med i deras elitsatsning där målet är att ha tre förare bland topp 10 i SM nästa år. De inledde satsningen förra året och när jag fick frågan om att vara med inför årets säsong var det ingen tvekan, det var bara att hoppa på tåget, säger Pontus Petersson.…

Annons

Försäsongen gick också enligt planerna med många körtimmar nere i Skåne. Målsättningen var att slåss om en topp 15-plats i SM. Sedan hände det som inte fick hända. Helgen innan första SM-deltävlingen kraschade han i en mindre tävling i Linköping.

– Det gick fel i ett hopp och jag tvingades släppa cykeln i luften, säger 23-åringen om den vådliga luftturen på omkring 20 meter.

Axeln gick ur led och kilades fast under skulderbladet. Dessutom blev det en fraktur på överarmen.

– Jag hade nog ändå tur i oturen, det kunde ha gått värre.

Nu har han fått ett specialskydd till axeln och har kunnat köra sex-sju gånger på cykeln. Det gör fortfarande ont, men i helgen blir det comeback i SM-deltävlingen i Årsunda.

– Jag är långt ifrån 100 procent återställd och ligger efter med träningen. Jag saknar muskelstyrka och har inte orken för 30 minuter i tävlingstempo som det är just nu. Det gäller att jag får bra starter för det kommer bli tufft mot slutet.

Målsättningen är att kvala in till finalheaten på söndagen, dit de 40 bästa tar sig.

– Förra året kom jag på 13:e plats i Årsunda. Med tanke på förutsättningarna nu så är jag jätteglad om jag kommer topp 20 i något av heaten och får med mig SM-poäng.

Inför säsongen var förhoppningen att göra hela SM-serien, danska mästerskapen och någon EM-deltävling. Nu är fokuset i stället på att göra det så bra som möjligt i SM-serien och köra seriemotocross i division 1. Tre SM-deltävlingar är köra, men tre stycken återstår, plus Superfinalen i Uddevalla.

– Att åka till Danmark och göra några halvbra tävlingar känns inte lockande. Målet i SM är att köra ihop tillräckligt med poäng för att ta mig till Superfinalen i Uddevalla. Det känns som en realistisk målsättning.

”Jag är långt ifrån 100 procent återställd och ligger efter med träningen. Jag saknar muskelstyrka”

Annons

gör comeback i helgen trots att ha inte är helt återställd efter en krasch i mitten av april.

”Jag fick ett erbjudande från dem att vara med i deras elitsatsning”

har bytt från Oskarshamns MSK till Linköpings MS

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons