Annons

Peter Swärdh: "Spetsa till det"

1–1 i Malmö med mersmak.Nu ska tre poäng bärgas på Guldfågeln.– Fokuserat på hur vi ska spetsa till det, säger Peter Swärdh.
Publicerad 1 augusti 2016

Kalmar FF har haft en lång träningsvecka bakom sig sedan matchen mot Malmö FF förra lördagen.

Då imponerade laget och knep så när samtliga poäng nere i Skåne. Nu väntar Djurgården på Guldfågeln arena och KFF-tränaren Peter Swärdh är optimistisk.

Annons

– Vi har de två senaste träningarna fokuserat på DJurgården och hur vi ska agera. Det gäller att bygga vidare på det spelet vi haft men samtidigt spetsa till det, säger Swärdh.

Hur ska ni göra det?

– Det är viktigt att vi fortsätter hitta insticken från sidorna och samtidigt har bra påfyllnad i boxen. Det krävs att vi är lojala och uppoffrande i vår rörelse i djupled och att vi kompletterar Måns med olika typer av rörelser.

Allt talar alltså för att Måns Söderqvist återigen får chansen som ensam anfallare i det 4-1-4-1-system Kalmar FF använt sig av sedan Antonsson lämnade.

– Gäller att fokusera på vilka är Måns främsta egenskaper är. Han är stark i djupled och bra på att löpa på inspel. Då är det viktigt att vi utnyttjar det, dessutom är han en lojal och hårt arbetande spelare som gör mycket nytta för vårt presspel, säger Peter Swärdh.

Om Djurgården säger han:

– Kan vara så att de kommer med tre centrala mittfältare mot oss, vi får se. De är framför allt starka i inläggsspelet, där måste vi vara fokuserade.

Hjalmar TellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons