Annons

Petad till EM-drottning – Meads solskenshistoria

För ett år sedan utelämnades Beth Mead från truppen till Tokyo-OS. Nu står hon som EM-vinnare med utmärkelsen turneringens bästa spelare.
Fotboll • Publicerad 1 augusti 2022
Beth Mead med priset som turneringens bästa spelare.
Beth Mead med priset som turneringens bästa spelare.Foto: Alessandra Tarantino

England vann i går fotbolls-EM efter 2–1 i förlängning mot Tyskland. Få är nog gladare än Arsenalstjärnan Beth Mead som korades till turneringens bästa spelare.

– Jag har gråtit en hel del med mamma och pappa. Jag är så stolt över det här laget.

Annons

Med sina sex mål, bland annat ett hattrick mot Norge, delade hon på skytteligavinsten med Tysklands Alexandra Popp. Men med fem assist mot Popps noll får Mead också Guldskon som turneringens främsta målgörare.

Extra anmärkningsvärt är att Mead inte ens fick plats i den engelska truppen till OS i Tokyo i fjol.

– Jag kan inte fatta det. Ibland försöker fotbollen slå ner dig men att studsa tillbaka är det bästa sättet. Mållös... Kan inte ta in alla intryck, jag är i chock, sade EM-drottningen.

Varken Popp eller Mead gjorde mål i finalen och den tyska anfallsstjärnan spelade inte alls då hon ådrog sig en muskelskada på träningen kvällen innan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons