Annons

Perssons segersvit bruten till slut

Efter sju raka segrar fick Emil Persson kliva ner från tronen i långloppscupen.
Norrmannen Kasper Stadaas vann söndagens 50-kilometerslopp i Tjeckien.
Även på damsidan blev det norskt i topp genom Magni Smedås.
Skidor • Publicerad 12 februari 2023
Emil Persson, i gul väst, fick nöja sig med en elfteplats i långloppscupen på söndagen. Svensken kom till tävlingen med sju raka segrar i ryggen. Arkivbild.
Emil Persson, i gul väst, fick nöja sig med en elfteplats i långloppscupen på söndagen. Svensken kom till tävlingen med sju raka segrar i ryggen. Arkivbild.Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Emil Persson blev historisk när han för två veckor sedan tog sin sjunde raka seger i skidornas långloppscup. På söndagen fick svensken nöja sig med en elfteplats, drygt elva sekunder bakom segraren Kasper Stadaas.

Norrmannen vann före ett koppel landsmän efter att ha gjort ett ryck på slutet, och hade till och med tid att fira segern redan på upploppet. Norge knep de fem främsta placeringarna, och hade ytterligare tre åkare bland de tio främsta.

Annons

Max Novak blev bäste svensk som sexa, tätt följd av Oskar Kardin på sjunde plats.

På damsidan blev det också norsk seger genom Magni Smedås. Ett stort svenskt glädjeämne var dock Karolina Hedenström som jublande glad åkte in som ohotad tvåa – hennes första pallplats i karriären.

Ida Dahl, tvåa i totalen, blev femma och Jenny Larsson blev sexa.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons