Annons

Persson tappade pallplats med två bom

Först in på vallen vid den sista skjutningen. Men då bommade Linn Persson två gånger och föll ner till en sjätte plats i jaktstarten i skidskyttevärldscupen i Hochfilzen.
Skidskytte • Publicerad 10 december 2022
Linn Persson blev sexa i jaktstarten.
Linn Persson blev sexa i jaktstarten.Foto: Andreas Schaad/AP/TT

I stället blev Elvira Öberg, världscuptvåa förra säsongen, bästa svenska på en fjärde plats. Trots tre bom. Hon var överlägset bäst i skidspåret.

– Men jag fick slita i dag, det var tungt och jag hade ingen toppdag i spåret. Det var helt okej i början men så får jag en bom i andra ligg och får börja om litegrann. Och efter två (bom) i stå kände jag att det inte blir någon bra dag, säger Elvira Öberg till SVT.

Annons

– Men jag är jättenöjd med att jag jobbade in (noll bom) i sista stå och gjorde ett bra spurtvarv och fick ett bra resultat ändå. Jag tar med mig att lägstanivån är hög.

Ny situation

Linn Persson tog i premiären i Kontiolax karriärens andra pallplats då hon blev trea i sprint. När hon i jaktstarten i Hochfilzen tampades med fransyskan Julia Simon i täten inför sista skyttet var hon i en helt ny situation. Dessutom gled hon förbi Simon in på skyttevallen och fick ta bana 1.

– Jag tänkte att jag ville testa, men det är skillnad att ha bana 1 i stående och ha en jättekamera direkt i ansiktet. Jag ville skjuta fullt eller bara en bom, säger hon.

Nu blev det två bom och pallchansen försvann.

– Men summa summarum är jag väldigt nöjd med mitt race även om sista skyttet inte var bra. Det var synd, det hade varit kul att få till ett riktigt topplopp.

Fyra bom

Hanna Öberg slutade sjua efter fyra bom, tre i det liggande skyttet.

– Jag är såklart inte nöjd med liggskyttet framför allt. Jag har gjort ett bra jobb inför men får inte riktigt ihop det under tävlingen. Det var inget topplopp, säger hon till SVT.

Fransyskan Julia Simon vann med 19,6 sekunder före norskan Ingrid Landmark Tandrevold och 28,1 sekunder före tjeckiskan Marketa Davidova. Elvira Öberg var 41,4 sekunder efter vinnaren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons