Annons

Persson hyllas: "Ingen outsider längre"

Linn Persson hyllas efter VM-bronset i damernas sprint – 28-åringens första individuella mästerskapsmedalj.
– Nu är hon verkligen ingen outsider längre, säger landslagstränaren Johannes Lukas.
Skidskytte • Publicerad 10 februari 2023
Landslagstränaren Johannes Lukas lyfter upp Linn Persson efter VM-bronset.
Landslagstränaren Johannes Lukas lyfter upp Linn Persson efter VM-bronset.Foto: Anders Wiklund/TT

Linn Persson världscupdebuterade 2015, före både Hanna Öberg och Elvira Öberg. Hennes första individuella mästerskapsmedalj kom först 2023, i fredagens sprint över 7,5 kilometer i Oberhof, Tyskland.

Efter loppet hade 28-åringen från Torsby i Värmland svårt att le. Hon både hissades rent kroppsligt och hyllades verbalt av landslagstränaren Johannes Lukas.

Annons

– Att ta en medalj på mästerskap i en sprint är nästa steg. Nu är hon verkligen ingen outsider längre, säger han.

Lukas lyfter fram Persson ändrade mentala inställning samt hennes två individuella pallplatser i december som anledningar till VM-bronset.

– Vi har förändrat hennes mindset. Det var som att man tänkte att hon alltid är fyra, femma, sexa. Men vi kan inte vara nöjda med det: Vi vill mer, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att man såg det från första tävlingen för året: Hon har kapacitet för mer. Jag tror att det var väldigt viktigt för henne att pallplatsen i Kontiolax (tredje plats) kom väldigt tidigt. Sedan kom en till i Frankrike (andra plats) och hon kunde känna att "jag är med där uppe hela tiden".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons