Annons

Persson: "Det är en solklar straff"

Nabil Bahoui satte ett knä i ryggen på Gustaf Norlin i eget straffområde på tilläggstid.
Straff?
Varbergs tränare Joakim Persson var tvärsäker:
Fotboll • Publicerad 2 november 2020
Varbergs tränare Joakim Persson ansåg att man berövades en "solklar" straff mot AIK. Arkivbild.
Varbergs tränare Joakim Persson ansåg att man berövades en "solklar" straff mot AIK. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Varberg forcerade hårt i jakten på en kvittering efter Henok Goitoms 1–0 för AIK på Friends arena. Chansen att nå en viktig poäng kom när Norlin föll i duellen – men domaren Andreas Ekberg friade.

Persson var mycket upprörd vid Varbergs bänk – och han hade inte riktigt lugnat ned sig lagom till presskonferensen.

"Får domarkåren efter mig"

Annons

Men på frågan om han ville utveckla det han såg som en stöld, avböjde han.

– Absolut inte, då får jag hela domarkåren efter mig. Det har vi testat en gång och det gick inte så bra, säger Persson.

AIK-tränaren Bartosz Grzelak, som firade födelsedagen med tre poäng, ville helst se duellen i efterhand för att tolka situationen rätt.

– Det känns som en slantsingling i de lägena om det ska bli straff eller inte. "Jocke" verkar väldig övertygad, men jag har inte sett det i efterhand, men det är en kollision, säger Grzelak.

Inte heller Henok Goitom vill svära på att domaren gjorde rätt som inte blåste till Varbergs fördel.

– Man kan blåsa, man kan inte blåsa. "Nabbe" gör det smart, i hans satsning håller han i, men det är svårt att säga, säger Henok.

Varberg står utan seger på de sju senaste allsvenska matcherna och kan bli inblandade i bottenstriden.

Förslag: Stäng av domare

Joakim Persson:

– Det är inte vi själva som satt oss i den här situationen, det här är fjärde matchen där jag tror vi får väldigt grova grejer mot oss.

– Vi har mött Norrköping, Elfsborg och AIK, inte Oskarshamn, Västerås och Norrby. Det är en lång serie, vi mäter oss prestationsmässigt med toppklubbar. Vi är svåra att spela mot, men vi har saknat gnistan framåt på sistone.

Annons

Kritiken mot standarden på de allsvenska domarna har varit massiv under säsongen.

Varbergs anfallare Astrit Selmani menar att en lösning kan vara att domare blir avstängda vid för grova misstag.

– Det känns som att det efter varje match är någon som går ut och klagar på domaren just nu och det börjar bli lite jobbigt, säger Selmani till TV 4 Fotbollskanalen och fortsätter:

– Antingen får man göra som i Italien och straffa domarna med avstängning eller låta det vara så här. Gör en domare fyra-fem dåliga matcher i rad så är det kanske dags att stänga av den. Men det är inte upp till mig att bestämma. I slutändan är det ju ändå vi som ska göra det på planen och vi gör det inte tillräckligt bra, säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons