Annons

Pelés hälsning från sjukhuset: "Lycka till"

Fotbollslegendaren Pelé skickade en hälsning från sjukhuset i Sao Paulo till det brasilianska landslaget inför VM-åttondelsfinalen mot Sydkorea.
"Jag kommer att heja på er alla. Lycka till!", skriver han på Twitter.
Fotboll • Publicerad 5 december 2022
Fotbollslegendaren Pelé, till vänster, på sin 81-årsdag i fjol tillsammans med sin vän och assistent Jose Fornos Rodrigues. Arkivbild.
Fotbollslegendaren Pelé, till vänster, på sin 81-årsdag i fjol tillsammans med sin vän och assistent Jose Fornos Rodrigues. Arkivbild.Foto: AP/TT

Den 82-årige legendaren ligger på sjukhus, men är inte döende som några brasilianska medieuppgifter gjort gällande.

Det uppgav åtminstone två av hans döttrar och ett barnbarn i en intervju med brasilianska tv-kanalen Globo natten till måndagen.

Annons

Och senare på måndagen, inför Brasiliens åttondelsfinal i VM mot Sydkorea, skickade Pelé en hälsning till landslaget på Twitter – med minnesbilder från Sverige 1958 där han tog sitt första av tre VM-guld.

"1958 så gick jag längs gatorna och tänkte på att uppfylla det jag lovat min pappa. Jag vet att i dag så är det många som avgett liknande löften och som hoppas vinna sitt första VM. Jag kommer att se matchen från sjukhuset och hejar på er alla. Lycka till!", skriver Pelé bredvid en bild på sig själv som 17-åring i samband med VM i Sverige.

Pelé ligger på sjukhus sedan i tisdags för andningssvårigheter som ska ha orsakats av covid-19. Samtidigt får han cellgiftsbehandling i sin kamp mot cancer.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons