Annons

Pelé hyllades av Brasiliens fans

Brasiliens supportrar visade sitt stöd för fotbollslegendaren Pelé under landets match mot Kamerun i fotbolls-VM i Qatar.
Fotboll • Publicerad 3 december 2022
Brasiliens supportrar skickade en hälsning till Pelé under landets match mot Kamerun i Qatar på fredagen.
Brasiliens supportrar skickade en hälsning till Pelé under landets match mot Kamerun i Qatar på fredagen.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Den 82-årige Pelé lades in på sjukhus i São Paulo tidigare i veckan. Läkare bekräftade på fredagen att Pelé behandlas för en luftvägsinfektion.

"Tillståndet är stabilt och hans hälsa har förbättrats. Han kommer att vårdas på sjukhuset de närmsta dagarna", säger sjukhuset i ett uttalande.

Annons

De brasilianska fansen som var på plats under Brasiliens match mot Kamerun hyllade fotbollslegendaren med en gigantisk flagga som vecklades ut på kortsidan bakom ena målet på Lusailstadion.

Motivet på flaggan var förstås Pelé och under bilden texten "Pelé. Bli frisk snart".

En av supportrarna på plats i Qatar, 41-årige Rafael Bistelli, säger till AP att det är sorgligt att höra nyheter om Pelés sviktande hälsa samma dag som Brasilien spelar match i VM.

– Men vi försöker att skicka den positiva energi vi har här till honom, säger Bistelli.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons