Annons

Pehrssons jättehyllning till talangen: ”En diamant”

Tuffast möjliga uppgift på förhand.
Carl Gustafsson löste den galant.
– Han har ett otroligt huvud, berömmer Magnus Pehrsson.
STOCKHOLM (SPORTENS UTSÄNDE) • Publicerad 18 augusti 2019 • Uppdaterad 19 augusti 2019

Klockan hade tickat upp mot 68 minuter. AIK tryckte på för en kvittering efter sitt tidiga reduceringsmål. Då valde KFF-tränaren Magnus Pehrsson att skicka in 19-årige debutanten Carl Gustafsson.

Annons

Talangen, tackade, tog emot och spelade allsvensk fotboll som han inte gjort annat. På presskonferensen hyllade Pehrsson Gustafsson – rejält.

Carl Gustafsson, som här omfamnar Romario efter 2–0-segern, fick göra allsvensk debut mot AIK.
Carl Gustafsson, som här omfamnar Romario efter 2–0-segern, fick göra allsvensk debut mot AIK.Foto: Christine Olsson/TT

– Det är en diamant. Det var han eller Rafinha som skulle starta, men Calle fick en smäll mot bröstet i veckan och har inte kunnat andats riktigt. Det var därför vi har 20 spelare i truppen först, säger Magnus Pehrsson.

– Han har ett otroligt huvud – det är en ung Rasmus Elm skulle jag säga. Samma blick och väldigt lik även utseendemässigt. Det var kul att det blev en bra start för honom, fortsätter han.

TV: Här firar KFF-spelarna med fansen:

Här saknas innehåll

Läs mer om KFF-segern:

Gustafsson, med IFK Berga som moderklubb, tog hyllningen med ro.

– Det är så klart smickrande, men jag har bra koll på var jag står och vet ungefär vilken nivå jag ligger på och vad jag ska jobba med för att spela mer. Tyckte jag gjorde en helt okej insats, det är bara att bygga vidare på det, säger Gustafsson och fortsätter:

– Det var så klart väldigt roligt att spela, det var lite speciella förutsättningar, man blev nervös. Vi hade en ledning som skulle försvaras på Friends i min debut.

Känslan att kliva in på Friends?

– Unikt. Det ligger väldigt mycket jobb som ligger bakom det och det var kul att få utdelning.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons