Annons

Kempe historisk – gjorde fyra raka mål

Adrian Kempe blev i natt historisk – som den förste Los Angeles-spelare att göra fyra raka mål i en match.
– Det känns såklart väldigt speciellt, sade han i en intervju efter matchen.
Ishockey • Publicerad 12 februari 2023
Adrian Kempe jublade efter sitt tredje mål för kvällen.
Adrian Kempe jublade efter sitt tredje mål för kvällen.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Kempe började med att fullborda ett äkta hat-trick när han satte tre mål i rad i mittenperioden. Därefter gjorde han ännu ett mål i slutet av den tredje perioden – som blev matchens sista. Det gjorde att Kings vann med hela 6–0 mot Pittsburgh.

Att göra fyra obesvarade mål i rad har ingen Los Angeles Kings-spelare tidigare gjort, rapporterar Sportbladet.

Annons

– Det märkliga var att jag inte kände mig något vidare innan matchen, men sedan blev det en sådan kväll när pucken bara kom till mig. Jag får tacka mina lysande kedjekamrater, sade Adrian Kempe i en tv-intervju efter matchen.

En annan svensk som stod för poäng i nattens NHL-omgång är Mika Zibanejad, som förlängde sin målsvit när han satte första målet för New York Rangers mot Carolina.

Som så många gånger tidigare var det i numerärt överläge som svensken hittade en lucka, där han stod placerad till vänster om målvakten. Med det sextonde powerplaymålet för säsongen klev Zibanejad upp på delad andra plats som meste målskytt i numerärt överläge, delad med Connor McDavid och ett efter ledande Leon Draisaitl. Det är också fjärde matchen i rad som svensken hittade nätet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons