Annons

Östersund: "Det är upp till förbundet"

Östersund fick en omtumlande resa ner till Stockholm.
Först testade två spelare positivt och fler hade symptom för covid-19.
Sedan blev det 0–2-förlust mot serieledaren Djurgården.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2021
Östersunds tränare Amir Azrafshan. Arkivbild.
Östersunds tränare Amir Azrafshan. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två spelare i Östersund testade positivt för covid-19 och ytterligare fyra, fem spelare visade symptom under matchdagen.

Situationen gjorde att följande fråga väcktes: ska matchen mellan Djurgården och Östersund på Tele2 arena spelas?

Annons

Svaret från Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté var tydligt: Ja.

Och sportchefen Adil Kizil – som berättade om lagets coronaläge inför matchen – var i Discoverys sändning även tydlig med att något annat än att matchen skulle spelas som planerat aldrig var aktuellt.

– Vi har inte sagt att vi ville skjuta upp matchen, säger tränaren Amir Azrafshan.

– Vi ringde till Sef (Svensk elitfotboll) först, som bad oss kontakta tävlingskommittén för att pröva ärendet då det var så många som hade symptom, och så hade vi konstaterade fall.

– Tävlingskommittén tyckte inte att det fanns fog för att skjuta upp matchen. Vi gjorde bara som protokollen säger att vi ska göra.

Östersunds målvakt Aly Keita:

– Det är inte upp till mig, det är upp till förbundet att bestämma om det är rätt eller inte. Jag är här för att spela fotboll och det är det vi gör. Det är vårt jobb att spela. Tycker de att vi ska spela så spelar vi. Vi hade några spelare borta, och det gör det tuffare…

– Det var speciellt men vi ska inte ha ha det som bortförklaring. De var bättre än oss och förtjänade vinsten.

Djurgården avgjorde det allsvenska mötet på Tele2 arena genom Edward Chilufyas 1–0 i elfte minuten och säkrade segern med inhopparen Jesper Löfgrens 2–0-nick i 79:e.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons