Annons

Oskar Lindbloms cancerbehandling över

NHL-proffset Oskar Lindblom har ägnat de senaste sex månaderna åt cellgiftsbehandlingar.
Men nu meddelar svensken att han är färdig med det.
Ishockey • Publicerad 2 juli 2020
NHL-proffset Oskar Lindblom är klar med sin cancerbehandling. Arkivbild.
NHL-proffset Oskar Lindblom är klar med sin cancerbehandling. Arkivbild.Foto: Derik HamiltonAP/TT

Den 23-årige forwarden diagnostiserades i december med Ewings sarkom, en typ av skelettcancer. Beskedet innebar att Lindblom tvingades avbryta säsongen med Philadelphia Flyers för att genomgå en cancerbehandling.

I slutet på juni var han tillbaka på isen och tränade med NHL-klubben. Han berättade då att behandlingen "gick jättebra" och att den snart skulle vara över.

Annons

Under torsdagen lade stjärnan upp en video på sitt Instagramkonto där han drog i en ringklocka för att markera att den nu är slutförd.

"Fantastisk känsla när jag ringde i klockan i dag. Jag kan inte ens beskriva hur tacksam jag är för läkare, sjuksköterskor och alla andra som har hjälpt mig de senaste sex månaderna", skriver han i en kommentar på sitt Instagramkonto.

"Glad att jag lever"

Senare under kvällen publicerade Philadelphia Flyers en intervju på Twitter där svensken utvecklade sina tankar.

– Det är som om det vore julafton. Jag ser fram emot att få ett normalt liv igen. Det har varit tufft, men alla har verkligen stått bakom mig och visat sitt stöd. Jag är bara glad att jag lever, säger han.

– Vi får se vad som kommer hända härnäst. Jag har inte planerat något. Jag ska bara försöka ta mig tillbaka.

Lindblom gjorde 18 poäng (11+7) på 30 matcher, innan han tvingades avsluta säsongen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons