Annons

OS-svenskan trea i comebacken

Judo • Publicerad 6 maj 2021
Anna Bernholm. Arkivbild.
Anna Bernholm. Arkivbild.Foto: Kamil Zihnioglu/AP/TT

Anna Bernholm är tillbaka på judomattan, och svenskan gjorde en fin comeback i veckans grand slam-tävling i ryska Kazan. Bernholm, som är uttagen till OS i Tokyo i sommar, blev trea i 70-kilosklassen i sin första tävling på över ett år efter att ha besegrat brasilianskan Maria Portela.

– Det är väldigt skönt måste jag säga, att gå in och vinna lite matcher. Målet var att jag skulle köra min judo och så fick man se hur långt det skulle räcka, och i dag räckte det hela vägen fram till prispallen, säger Anna Bernholm till Radiosporten.

Annons

30-åringen slet av en del av korsbandet under en tävling i Paris i februari förra året, och slog upp skadan ytterligare i november. Men trots att hon nu tvingas tävla helt utan korsband i höger knä, är drömmen om en OS-medalj levande.

– Att köra en tävling före OS och få känna att jag, trots att jag mest har tränat den senaste tiden, kan gå upp och prestera – det är skönt att ha med sig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons