Annons

OS-stjärnor skämde ut sig på hemresan

Spelare i två australiska OS-lag – herrarnas sjumannarugbylag och U23-herrlaget i fotboll – anklagas för svinaktigt beteende under den tio timmar långa hemresan från OS förra veckan.
Olympiskt • Publicerad 5 augusti 2021
Besvikna australiska rugbyspelare efter förlusten i kvartsfinalen mot Fiji förra veckan.
Besvikna australiska rugbyspelare efter förlusten i kvartsfinalen mot Fiji förra veckan.Foto: Shuji Kajiyama/AP/TT

Enligt uppgifter till tidningen Sydney Morning Herald var flera spelare kraftigt berusade och toaletter ombord på planet lämnades nerspydda. Landets rugbyförbund har inlett en internutredning och fotbollsförbundet uppger att man ska göra detsamma.

– De drack i flygplansgångarna och rättade sig inte efter reglerna. Det här duger inte, speciellt då de höll människor vakna under natten. Det var andra australier på väg hem med på det planet, säger Matt Carroll, verksamhetschef för Australiens olympiska kommitté (AOK), till tv-kanalen Seven.

Annons

Enligt Carroll fanns aktiva från nio olika sporter med på planet och han har kontaktat ansvariga på samtliga förbund för att be dem starta internutredningar.

– Jag vet vad som hände, men jag vet inte vem som gjorde vad. Det är därför jag vänder mig till förbunden – man är som väntat mycket upprörd och besviken över sina idrottare.

Australien åkte ut i kvartsfinal mot Fiji i sjumannarugbyn. Laget vann bara en gruppspelsmatch mot Sydkorea.

U23-herrarna slutade sist i sin grupp efter en vinst och två förluster och gick inte vidare.

AOK har även fått klagomål om australiska idrottare som har lämnat lägenheter i OS-byn i Tokyo i dåligt skick.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons