Annons

OS-medaljören stängs av efter rattfylla

Skridskostjärnan Kim Min-Seok har blivit avstängd från tävling i 18 månader av det koreanska skridskoförbundet efter att ha krockat sin bil under påverkan av alkohol efter en utekväll med landslaget.
Även förbundskaptenen Kim Jin-Su och tre landslagskollegor stängs av för sin medverkan till incidenten.
Skridskor • Publicerad 8 augusti 2022
OS-medaljören Kim Min-Seok har stängts av i 18 månader efter att ha kört rattfull. Arkivbild.
OS-medaljören Kim Min-Seok har stängts av i 18 månader efter att ha kört rattfull. Arkivbild.Foto: Ashley Landis AP/TT

Kim Min-Seok gjorde sig ett namn för den breda publiken när han tog brons på 1 500 meter under OS på hemmaplan i Pyeongchang 2018. Han följde upp detta med ytterligare ett brons på samma distans i Peking fyra år senare.

Nu gör 23-åringen ånyo rubriker – men av helt andra anledningar. Det var i slutet av juli som Kim Min-Seok satte sig i sin bil där han, efter att ha druckit alkohol, krockade in i ett staket på landslagets träningsanläggning. Nu har stjärnan straffats, rapporterar sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Annons

Det koreanska skridskoförbundet stänger av Kim Min-Seok i 18 månader och förbundskaptenen Kim Jin-Su blev även han avstängd i ett år över för "bristande tillsyn".

Tre lagkamrater, Chung Jae-Won, Jeong Seon-Kyo samt Chung Jae-Woong, har också stängts av för sin medverkan under den ödesdigra utekvällen. Åkarna stängs av i två, sex och tolv månader.

Kim Min-Seok kan som tidigast vara tillbaka på isen i februari 2024.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons