Wilsons dubbel sänkte Olsen i Evertondebuten

Robin Olsen fick debutera i Evertonmålet med en förlust. Callum Wilson gjorde båda målen, varav ett på straff, när Newcastle vann med 2–1.
Fotboll • Publicerad 1 november 2020
Sveriges målvakt Robin Olsen gör Premier League-debut mot Newcastle. Arkivbild.
Sveriges målvakt Robin Olsen gör Premier League-debut mot Newcastle. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Några veckor efter att det blev klart att Olsen lånades ut från Roma till Everton fick den svenske landslagsmålvakten göra sitt första framträdande i Premier League-mötet borta mot Newcastle.

Med den engelske landslagsmålvakten Jordan Pickford på bänken, och småskadade stjärnvärvningen James Rodriguez utanför truppen, stod Robin Olsen för en fin reflexräddning som såg till att den första halvleken slutade mållös.

Tyngre blev det efter paus.

Callum Wilson blev nedsparkad vid en hörna, domaren pekade på straffpunkten och därifrån var det just Wilson som gav Newcastle ledningen. Olsen gick åt fel håll och var aldrig nära att förhindra 1–0-målet i 56:e minuten.

30-åringen går inte heller att klandra för Newcastles 2–0-mål i 85:e minuten. Ett snabbt anfall från hemmalaget slutade med en sidledsförflyttning där Wilson dök upp vid bortre stolpen och petade in sitt andra mål för dagen.

Dominic Calvert-Lewin reducerade för Everton på tilläggstid. I kvitteringsjakten tog sig till och med Olsen upp i offensivt straffområde på en hörna, men några fler mål blev det inte.

Frågan är när Robin Olsen får chansen igen mellan stolparna. Knappast i nästa match, mot Manchester United, om man ska tro tränaren Carlo Ancelotti.

– Jag ville ge Robin chansen att vara en del av gruppen och laget. Efter det här kommer Jordan att vara tillbaka. Robin kommer att spela igen, men inte mot United, sade Ancelotti till BBC efter matchen, enligt Reuters.

– Robin gjorde det bra, han gjorde sitt jobb. Han förtjänar att spela. Jordan kommer tillbaka, vi har två väldigt bra målvakter och det är precis vad vi behöver.

Efter en urstark start på säsongen har Everton två raka förluster, men ligger ändå kvar på andra plats med 13 poäng efter sju matcher.