Olofsson målskytt i Buffalovinst

Victor Olofsson gjorde ett mål och en assist i Buffalos 4–2-vinst över Carolina på hemmaplan.
Ishockey • Publicerad 6 april 2022
Buffalos Victor Olofsson (till vänster) firar sitt mål med lagkamraterna Rasmus Dahlin (mitten) och Rasmus Asplund (till höger).Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Buffalo besegrade Carolina för första gången sedan 22 mars 2016.

Matchens första mål kom från Carolinas Jesper Fast framspelad av Jordan Staal, och den assisten innebar Staals 600:e NHL-poäng.

Buffalo skaffade sig en 2–1-ledning i andra perioden, med varsin assist för Mattias Samuelsson och Rasmus Asplund, men gästerna kvitterade i början av tredje.

Olofsson gav dock Buffalo i ledningen igen, 3-2, med åtta minuter kvar av ordinarie matchtid. Rasmus Dahlin bröt ett rensningsförsök nära blålinjen och passade till Olofsson, som var helt ensam i högercirkeln och lätt kunde skicka in pucken i mål.

– Jag låtsades pressa forwarden, han blev lite stressad och jag vet att han liksom bara ville få iväg pucken. Det är ett spel som jag brukade använda. Ibland fungerar det, ibland inte, och i dag fungerade det, säger Dahlin.

Dylan Cozens utökade Buffalos ledning ett par minuter senare och slutresultatet skrivs 4–2 till hemmalaget.

– Det är en besvikelse i största allmänhet. Man gillar inte att se sitt lag spela på det här sättet, säger Carolina-tränaren Rod Brind'Amour.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.