Ole Söderberg lämnar Kalmar FF

Kalmar Artikeln publicerades

Fem säsonger i Kalmar FF. Nu lämnar Ole Söderberg.

– Det är dags för nya utmaningar, säger målvakten.

Ole Söderberg lämnar Kalmar FF efter fem säsonger.
Foto: Björn Olsson/TT
Ole Söderberg lämnar Kalmar FF efter fem säsonger.

Det var inför säsongen 2014 som Kalmar FF värvade Ole Söderberg från norska Molde. De två första åren gick han en tuff kamp med Lars Cramer om målvaktsposten och stod då totalt 19 allsvenska matcher. 2016 lämnade Cramer och Söderberg gjorde då 29 matcher som förstemålvakt. Även 2017 startade 28-åringen som etta men åkte sedan på en skada. In kom Lucas Hägg Johansson och övertygade samtidigt som Ole Söderberg åkte på flera tuffa skador.

– Det har varit väldigt frustrerande och det tuffaste under min karriär. Jag har aldrig fått chansen att komma i form och bibehålla den. Nu när jag är tillbaka på riktigt så känner jag att jag brinner lite mer. Jag är väldigt motiverad, säger Ole Söderberg.

Vad händer nu?

– Jag vet inte. Det är ett stort frågetecken. Det är lite spännande att få se vad som händer. Jag vet vad jag går för när jag får vara skadefri.

Enligt Söderberg var det ett ömsesidigt beslut att inte förlänga kontraktet.

– Jag har lärt mig mycket i Kalmar, det har varit en bra period i mitt liv. Speciellt då jag spelade som mest, utvecklades och gick framåt. Då märkte jag hur mycket jag värdesätter speltid.

Ole Söderberg stannar och tränar med Kalmar FF kontraktstiden ut vilket innebär resten av året.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.