Annons

Ole Söderberg lämnar Kalmar FF

Fem säsonger i Kalmar FF. Nu lämnar Ole Söderberg.
– Det är dags för nya utmaningar, säger målvakten.
Kalmar • Publicerad 1 november 2018
Ole Söderberg lämnar Kalmar FF efter fem säsonger.
Ole Söderberg lämnar Kalmar FF efter fem säsonger.Foto: Björn Olsson/TT

Det var inför säsongen 2014 som Kalmar FF värvade Ole Söderberg från norska Molde. De två första åren gick han en tuff kamp med Lars Cramer om målvaktsposten och stod då totalt 19 allsvenska matcher. 2016 lämnade Cramer och Söderberg gjorde då 29 matcher som förstemålvakt. Även 2017 startade 28-åringen som etta men åkte sedan på en skada. In kom Lucas Hägg Johansson och övertygade samtidigt som Ole Söderberg åkte på flera tuffa skador.

– Det har varit väldigt frustrerande och det tuffaste under min karriär. Jag har aldrig fått chansen att komma i form och bibehålla den. Nu när jag är tillbaka på riktigt så känner jag att jag brinner lite mer. Jag är väldigt motiverad, säger Ole Söderberg.

Annons

Vad händer nu?

– Jag vet inte. Det är ett stort frågetecken. Det är lite spännande att få se vad som händer. Jag vet vad jag går för när jag får vara skadefri.

Enligt Söderberg var det ett ömsesidigt beslut att inte förlänga kontraktet.

– Jag har lärt mig mycket i Kalmar, det har varit en bra period i mitt liv. Speciellt då jag spelade som mest, utvecklades och gick framåt. Då märkte jag hur mycket jag värdesätter speltid.

Ole Söderberg stannar och tränar med Kalmar FF kontraktstiden ut vilket innebär resten av året.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons