Annons

Öhman om beslutet: ”Är inget att hymla om”

Nyförvärvet Victor Öhman om att vara stortalang, varför han valde IK Oskarshamn, sina skadebekymmer och drömmen.
Oskarshamn • Publicerad 18 april 2018
Victor Öhman byter Västervik mot Oskarshamn. Forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt med IKO.
Victor Öhman byter Västervik mot Oskarshamn. Forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt med IKO.Foto: Roger Carlsson

På tisdagen presenterades Markus Modigs och Måns Hansson som de två första nyförvärven till IK Oskarshamn.

På onsdagen kom det tredje i Victor Öhman.

Annons

De två senaste säsongerna har Öhman öst in poäng i Västerviks IK, närmare bestämt 68 stycken. Den kommande säsongen spelar han i IK Oskarshamn, som offentliggjorde värvningen på onsdagen.

– Jag kände ganska tidigt när Per Kenttä hörde av sig, hur han såg på mig och hela den biten, att det kändes som att vi var på samma spår. Jag ville komma till en stabil förening som Oskarshamn är, de har spelat i allsvenskan i 20 år.

– Jag behövde få en nytändning och lite nytt. Så klart sticker det lite i vissas ögon, men man måste tänka lite på sig själv och vad som är bäst för en själv. Det alternativet föll på Oskarshamn, säger Victor Öhman.

När togs den första kontakten?

– Det var någon gång efter jul. Jag vet väl att Kenttä velat ha mig innan också.

Victor Öhman vill ta ännu ett kliv i IK Oskarshamn.
Victor Öhman vill ta ännu ett kliv i IK Oskarshamn.Foto: Roger Carlsson

Faktum är att Öhman gjorde en säsong i IKO 2012-2013, då blev det nio poäng på 49 matcher, på lån från SHL-laget Linköping. Sedan dess har han hunnit med spel i en rad andra klubbar.

– Jag har varit en sväng i Danmark, Sundsvall och de tre senaste åren har jag spelat i Västervik. Man har lärt sig mycket på vägen. Jag är inte fullt nöjd med min säsong som har varit nu och skadan jag haft har säkert påverkat en del. Men jag har ändå producerat och det ska jag göra, säger Öhman.

Vad är det för skada du har haft?

– Det var på en försäsongscup i Kristianstad och det small till i ljumsken. Det var som en bomb och det är en sena i ljumsken som har gått rakt av. Jag är inte så bra insatt, men man har fyra senor i ljumsken och en av dem har gått sönder. Nu är det de andra tre som måste bli starka nog till att ta över den senan.

Kan man inte göra något annat?

Annons

– Nu låter det som att jag är väldigt gammal (skratt). De säger att det är ungefär 20 procent som opererar och det är människor som är under 20 år. Som jag förstått det är det en ganska sällsynt skada. Nu har det blivit bättre och kanske har det stärkt mig som människa också, just det mentala.

Öhman gjorde sig känd som en stor talang i unga år och gjorde debut i hockeyallsvenskan som 16-åring i Malmö Redhawks. Men har inte lyckats ta det där sista klivet till den absoluta toppen.

– Man ska inte säga att det är otur, men jag har drabbats av rätt så mycket skador under min karriär. Det har stört mig lite på vägen. Det var en del press kanske, som jag inte hanterade på ett bra sätt, när man tänker efter.

– Jag blev ju hypad och var rankad att gå topp fem i NHL-draften. Då var det väldigt mycket press. Det var inget man snackade om men jag hade det inom mig.

Tog du framgångarna på fel sätt?

– Det vill jag nog inte säga. Men jag tror att när jag var i Malmö då, så satsade de ganska hårt. Det var kanske inte det bästa stället att vara på som junior, samtidigt ska man förtjäna att spela och ta chansen, det gjorde jag väl inte riktigt då.

Vad kommer du att bidra med till IK Oskarshamn?

– Det är inget att hymla om. Jag är en offensiv spelare som vill göra mål och assist. Sedan är det som alla andra säger: ett hårt jobb. Jag vill hjälpa laget så mycket jag bara kan. Jag kommer hit för att utvecklas ännu mer. Förhoppningsvis kan det driva mig till SHL, den drömmen har jag fortfarande.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons