Annons

Østberg står över hela säsongen

Skidvärlden blir en stjärna mindre i vinter.
Ingvild Flugstad Østberg, 30, väljer att ställa in hela säsongen.
I stället är nu siktet inställt på OS i Peking 2022.
Skidor • Publicerad 13 november 2020
Ingvild Flugstad Østberg. Arkivbild.
Ingvild Flugstad Østberg. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Den norska längdstjärnan Ingvild Flugstad Østberg står över hela säsongen. I stället satsar hon helt mot OS i Peking 2022.

"Tyvärr kommer jag inte åka skidor den här säsongen, vilket naturligtvis är tråkigt. Det är ju vad jag jobbar hårt för varje dag och vad jag älskar att göra. Som sagt är det ingen tvekan om att jag kommer att göra mitt bästa för att komma tillbaka starkt", skriver hon i ett mejl som norska TV2 tagit del av.

Annons

Mejlet var adresserat till hennes sponsorer och samarbetspartners. Ett pressmeddelande från det norska skidförbundet tros komma senare under dagen.

Østberg har haft ett tufft år bakom sig. Hon missade inledningen på den förra säsongen efter att ha fått startförbud sedan hon inte uppfyllt vissa hälsokrav, precis som svenska stjärnskottet Frida Karlsson. När norskan väl kom tillbaka var hon återigen uppe och slogs bakom landsmaninnan, och överlägsna världscupvinnaren, Therese Johaug. Sedan i mars i år har 30-åringen dock dragits med flera skador. I somras ådrog hon sig en fotskada som har hämmat henne under försäsongen.

Säsongen 2018–2019 vann hon både den totala världscupen och Tour de Ski.

Världscupen inleds i finländska Ruka den 27–29 november.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons