Annons

OAIK vill avsluta snyggt – sedan väntar en intensiv försäsong

En framskjuten säsong tar slut på lördagen.
Sedan väntar ett kortare uppehåll och en kortare försäsong.
– Det blir ett stort egetansvar för spelarna, säger Agim Hasani.
Fotboll • Publicerad 27 november 2020
Oskarshamns AIK avslutar säsongen mot Qviding på lördagen. Sedan väntar en dryg månads uppehåll direkt efter det.
Oskarshamns AIK avslutar säsongen mot Qviding på lördagen. Sedan väntar en dryg månads uppehåll direkt efter det.Foto: Johnny Larsson

Oskarshamns AIK säkrade nytt division 1-kontrakt hemma mot Skövde för en vecka sedan. Men de är ändå inblandade i bottenstriden då de möter ett Qviding som har allt att spela för.

– Vi har ett ansvar att ta oss an den här matchen precis som alla andra. Och vi har fortfarande mycket att spela för. Vi kan klättra tre placeringar vid seger och 40 poäng är det näst bästa poängantalet OAIK någonsin tagit i division 1, nu vill vi ha tre poäng till, säger OAIK-tränaren Agim Hasani.

Annons

Malte Persson och Peiman Eliassi är skadade och lagkaptenen Anton Agebjörn är avstängd, i övrigt finns alla tillgängliga.

Fakta

Qviding-Oskarshamns AIK

Var: Valhalla IP, Göteborg

När: Lördag, 14.00

OAIK:s matchtrupp: Gustav Nyberg, Hugo Lundberg, Daniel Hultqvist, Viktor Krüger, Albin Olsson, Ludvig Holmertz, Ylli Podrimcaku, Karzan Eliassi, Oskar Stejdahl, Luka Dobrijevic, Filip Jägerbrink, Flamur Dzelili, André Reinholdsson, Maxime Sainte, Oskar Robertte, Hannes Johansson, Olle Lindqvist, Johan Arvidsson.

Direkt efter lördagens match i Göteborg går OAIK på vila.

– Det har varit en speciell säsong på många sätt och en väldigt intensiv säsong. Säsongen är redan förlängd med tre veckor. Vi bryter direkt efter lördagens match, det är jäkligt viktigt för spelarna att få återhämtning och hämta kraft både mentalt och fysiskt.

Planen är att vilan blir drygt en månad, att vara igång igen första eller andra veckan i januari. Och om återhämtningen blir mindre än vanligt så blir även försäsongen mer komprimerad än vanligt. Redan i februari väntar spel i Svenska cupens gruppspel.

– Det blir ett stort egenansvar för spelarna att underhålla fysiken även när vi är lediga och komma så väl förberedda som möjligt till nästa säsong. Vi kommer ha fem-sex veckor att förbereda oss för Svenska cupen. I januari lär det bli stort fokus på uthållighet och i februari blir det lite mer detaljerat kring det spelmässiga.

Just nu är det bara två spelare som har kontrakt med OAIK nästa säsong, Anton Agebjörn och Peiman Eliassi. Det råder inga tvivel om att det blir bråda dagar för OAIK på flera sätt.

– Det är klart att det optimala hade varit att ha flera spelare klara reda nu. Men spelare har valt att vänta för att se vilken division vi spela ri och det har jag förståelse för. Och för klubben är det tufft, vi är mitt i en pandemi som slagit hårt mot klubben. Det är mycket osäkerhet kring ekonomi och andra bitar. Det är inte bara vi som sitter i den här sitsen, det är många klubbar som det råder osäkerhet kring. Jag vet att spelarna jag pratat med varit positiva till en fortsättning, men vi får se hur det blir, säger Hasani.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons