OAIK tillbaka som vinnare

Två raka förluster fick räcka.Mot Kristianstad var OAIK återigen tillbaka som vinnare.Samuel Haglund satte matchavgörande 3-1 i andra halvlek.
Jan Stahre
Kristianstad • Publicerad 16 september 2017
Samuel Haglund blev OAIK:s matchvinnare med sitt 3-1 mål i den andra halvleken. Foto: Daniel Svensson

Förlusterna mot Assyriska och Utsikten i de två senaste omgångarna har gjort att OAIK inte längre kan räknas som direkt inblandat i den absoluta toppstriden. Mot Kristianstad kan man säga att OAIK grep det sista halmstrået för att få tag i det sista halmstrået om att återigen vara med i kampen om en kvalplats.

Laget fick också en tacksam start när Axel Lindahl ordnade en frispark efter fyra minuter spel. En frispark som Peiman Eliassi mycket snyggt förvaltade in till 1-0 för OAIK.

– Våra första 40 minuter i dag är riktigt bra. Där spinner vi vidare på den bra prestationen vi gjorde i förra veckan även om resultat den gången inte blir bra, säger OAIK:s tränare Jan Stahre.

– Det känns mycket konstigt när de får göra 1-1 innan halvtidsvilan på ett skott som styrs in i mål.

Första halvlek var också mycket bra från OAIK, en som var på spelhumör var nämnde Axel Lindahl som hade en mer central roll än tidigare.

– Axel har haft svårt att göra poäng från sin position ute på kanten men det funkar mycket bättre nu när han kommer in centralt, säger Jan Stahre

I andra halvlek var så Axel Lindahl i farten igen när han spelade fram Christoffer Christensson till ett nytt ledningsmål.

– I mina ögon är det ett mycket snyggt mål. Och det är inte ofta Christoffer gör ett så pass enkelt mål, säger Jan Stahre.

Efter ledningsmålet dröjde det sedan inte många minuter innan OAIK skulle utöka sin ledning. Försvararen Samuel Haglund höll sig framme och satte vad som skulle visa sig bli det matchavgörande målet.

– De får ett skitmål i slutet men på det stora hela tycker jag inte de skapar något. De lyfter mycket långa bollar och vinner en del nickdueller men inte mer än så, säger Jan Stahre.

Serien lever fortsatt för OAIK i och med vinsten mot Kristianstad. En vinst i nästa omgång skulle på allvar kunna göra avslutningen av serien spännande för OAIK.

”Axel Lindahl har haft svårt att göra poäng från sin position ute på kanten men det funkar mycket bättre nu när han kommer in centralt,”