Annons

OAIK tappade på tilläggstid – för fjärde gången den här säsongen

Två tappade poäng på tilläggstid.
För fjärde gången den här säsongen.
– Vi måste hitta en lösning på det här.
Fotboll • Publicerad 29 juni 2019
Johan Niklasson och Oskarshamns AIK tappade – för fjärde gången den här säsongen – två poäng på tilläggstid.
Johan Niklasson och Oskarshamns AIK tappade – för fjärde gången den här säsongen – två poäng på tilläggstid.
Fotboll, division 1 Södra

Torns IF–Oskarshamns AIK 2-2 (1-1)

OAIK: Johan Niklasson, Christopher Christensson

Det börjar nästan bli komiskt. Det osannolika faktumet att Oskarshamns AIK nu tappat en ledning på tilläggstid vid fyra gånger den här säsongen. Mot Torn glidtacklade Christopher Christensson uppoffrande in 2-1 till OAIK i den 83:e minuten efter fint förarbete av först Filip Jägerbrink och sedan Oliver Stojanovic Fredin. Tre välbehövliga poäng såg ut att vara på väg in på det skrala poängkontot. Men, som så många gånger förr både den här och förra säsongen, så skulle motståndarna kvittera. Den här gången på matchens absolut sista spark.

– Det är tungt, jag vet inte om det är rättvist, men det spelar ingen roll. Det har hänt för många gånger och under för lång tid, suckar Eric Persson.

Fakta

OAIK:s tunga poängtapp:

22 april: Landskrona-OAIK 1-1

Adrian Edqvist ger OAIK ledningen med 20 minuter kvar. Hemmalaget kvitterar i 94:e minuten.

12 maj: Oddevold-OAIK 3-3

Filip Jägerbrink med OAIK ledningen med 3-2 i 83:e minuten. Oddevold kvitterar i 94:e minuten.

15 juni: Tvååker–OAIK 1-1

Christopher Christensson gör tidigt 1-0. Hemmalaget kvitterar på nick i 91:a minuten.

29 juni: Torn–OAIK 2-2

Christopher Christensson gör 2-1 i 83:e minuten. Hemmalaget kvitterar i den 95:e minuten.

Annons

Det var fjärde bortamatchen den här säsongen som OAIK tappade två poäng på tilläggstid.

– Vi har analyserat detta och försökt hitta lösningar. Det är klart det är jobbigt, det är så många situationer som kan dyka upp på slutet. Vi måste fortsätta prata om detta och inte bara konstatera att det skiter sig, säger Eric Persson.

– Det finns säkert anledningar till det och vi måste hitta lösningar. Vi krigar för det hela jävla vägen och försöker att inte bli låga. De trycker upp massa folk, det är 38 grader varmt och så blir det en slumpsituation med ett instick och skit. Hade någon frågat mig minuten inann hade jag sagt att vi hade koll på det, men ändå skiter det sig. Det har hänt så många gånger nu att det är för lätt att bara säga att det studsar emot oss.

OAIK gjorde annars en bra insats i en underhållande match. Båda lagen hade massor av lägen och det kunde eller rättare sagt borde nog blivit fler mål.

– Vi började inte så bra, men vi hittar ytor centralt och kan spela mycket bollar på Christopher Christensson och Filip Jägerbrink och de kan spela vidare ut på kanterna. Sedan lyckas vi ställa om på dem och gör 2-1. Det kändes rättvist när vi gjorde det. Det känns surt att göra en så pass bra match och ändå inte få med oss mer.

För OAIK, som ligger på elfteplats i serien, återstår nu Oddevold hemma nästa söndag innan sommaruppehållet. En match som Eric Persson missar på grund av avstängning.

– Jag fick en konstig varning, jag vet inte riktigt varför jag fick den. Men vi måste vinna sista matchen inför hösten. Vi är i alla fall obesegrade de tre senaste seriematcherna och behöver ha med oss tre poäng till uppehållet.

Fakta

Stjärnligan:

3: Filippos Sachsanidis

Kunde inte göra något på målen och svarade för flera fina räddningar.

2: Christopher Christensson

Gjorde säsongens åttonde mål och sliter kopiöst. Inblandad i mycket framåt.

1: Adam Hellborg

Väldigt trygg och nyttig på det centrala mittfältet.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons