Annons

OAIK-stjärnan om framtiden: ”Har presterat min bästa fotboll”

Superettanjakt, framtidsplaner och Oskarshamns AIK:s största utmaningar.
Filip Jägerbrink berättar om tankarna.
– Nånstans har jag känt att AIK håller på att göra en resa, säger han.
Oskarshamn/Timmernabben • Publicerad 1 september 2018
Filip Jägerbrink har varit med på resan från division 2. Nu hoppas han att Oskarshamns AIK tar klivet upp i superettan.
Filip Jägerbrink har varit med på resan från division 2. Nu hoppas han att Oskarshamns AIK tar klivet upp i superettan.Foto: Jesper Hallberg

Filip Jägerbrink tar emot hemma i villan i Timmernabben. Han har dukat upp med nybryggt kaffe och bullar och berättar att han fick ett plötsligt sötsug. Jägerbrink är tillsammans med ett par till, däribland Emil Dolk och Eric Persson, en av få som varit med på Oskarshamns AIK:s långa resa från division 2 till att vara en utmanare till superettan. Med sina fina passningsfot har han i år inte bara legat bakom många mål – utan även gjort sex mål själv.

– Jag blev värvad när de satsade för att gå upp i division 1. Både spelarmässigt och organisatoriskt, har vi aldrig varit bättre. Inte under min tid i alla fall. Det visar resultaten också.

Annons

Efter säsongen går kontraktet ut. Men Jägerbrink är öppen för en fortsättning i klubben

– Jag har tagit år för år. Den ståndpunkten har jag nu också och tidigare har vi varit bottenlag. Hade klubben varit kvar där, hade det kanske inte varit aktuell. Nu har Janne kommit in och förändrat. Jag har presterat min bästa fotboll de här två säsongerna.

Jägerbrink har under åren varit en av OAIK:s absolut bästa spelare och det har funnits lockrop från både allsvenskan och superettan. När han ser tillbaka på det finns det vissa saker han ångrar.

– Jag skulle testat något efter tiden i Kalmar FF. Det har jag fattat nu. Jag var ung då och det fanns väl agenter, men det har exploderat nu. Vi förlorade tre matcher på tre år med tipselit. Hade det varit nu, hade det florerat hur mycket agenter som helst. Hade jag åkt runt och testat med andra klubbar, hade jag förmodligen fått ett allsvenskt kontrakt. Med facit i hand var jag inte fulländad, säger Jägerbrink eftertänksamt.

Filip Jägerbrink skriker ut sin glädje efter ett mål mot Torns IF i juni.
Filip Jägerbrink skriker ut sin glädje efter ett mål mot Torns IF i juni.Foto: Jesper Hallberg

Vilka intressen har funnits genom åren?

– Jag fick ett konkret kontrakt från Åtvidaberg när de spelade i allsvenskan. Men på hösten ramlade de ur och alla spelarna droppade av och jag började känna att de skulle få det tufft. Med facit i hand fick jag rätt. Det har funnits lite andra förslag också. Jag tränade med Brage i samma sejour som jag skrev på för OAIK, men då ramlade de ur superettan. Det brukar alltid vara några agenter som kollar läget. Men nånstans har jag känt att OAIK håller på att göra en resa.

– Men jag kan vara ärlig och säga att jag känt att jag håller en högre nivå. Över en säsong håller jag högre nivå, men man är inte bättre än sin senaste match.

Hur hade du tagit ställning till ett sådant bud i dag?

– Det hade varit intressant. Det är absolut inte avskrivet, man får snarare lyssna och ta ställning i så fall. Jag har ändå vigt stora delar av mitt liv till fotboll. Det är fortfarande fantastiskt kul.

Hur pass redo är Oskarshamns AIK att ta nästa steg?

Annons

– Det beror väl på... jag tycker att vi har bra faciliteter, ingen som vi egentligen konkurrerar med, på gott och ont. Vi kan inte plocka spelare från någon konkurrent, men kan inte heller tappa någon. Vi kan inte bli utkonkurrerade på det sättet. Det finns ett stort driv i hela föreningen.

På lördagen tar Oskarshamns AIK emot Lunds BK hemma på Arena Oskarshamn. Jägerbrink och hans lagkamrater har inlett höstsäsongen lysande och kommer med två raka segrar och 7–1 i målskillnad.

– Vi har jobbat med ett högre bolltempo hela vägen från målvakten, och det har vi lyckats med. Det blir en nyckel. Nu kommer vi att möta ett bättre offensivt lag än Husqvarna och Kristianstad, är vi inte uppmärksamma i vårt sätt att spela, kommer vi bli straffade. Fortsätter vi som har gjort, vinner vi, säger Filip Jägerbrink.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons