Annons

Nytt tungt skadebesked – säsongen över för IKO-centern

Skadeeländet fortsätter för IK Oskarshamn.
Gustaf Franzén tvingas till operation – och missar resten av säsongen.
– Tyvärr finns inget annat alternativ än operation.
Ishockey • Publicerad 15 november 2019
Gustaf Franzén tvingas till operation och missar resten av säsongen.
Gustaf Franzén tvingas till operation och missar resten av säsongen.Foto: Roger Carlsson

IK Oskarshamn har det tungt i SHL och är efter förlusten mot Malmö jumbo i SHL-tabellen. Laget har drabbats av mycket skador. Nyckelspelarna Oskar Nilsson och Johan Alm är sedan tidigare långtidsskadade och nu kommer nästa smäll. Forwarden Gustaf Franzéns underkroppsskada tvingar honom till operation och säsongen är över.

– Det är så klart tråkigt, men det är en nödvändig operation för att jag ska kunna fortsätta spela hockey på den här höga nivån i framtiden. Jag kommer självklart vara med laget från sidlinjen på den här resa. Tyvärr finns det inget annat alternativ än operation, säger Gustaf Franzén.

Annons

Sportchef Daniel Stolt:

– Först och främst är det oerhört tråkigt både för Gustaf och för oss. Gustaf har ett tvåårsavtal med oss och vi väljer därför att gå på läkarens inrådan i det här läget för att Gustaf ska kunna spela med oss för fullt kommande säsong. Thomas och jag letar efter en ersättare till Gustaf.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons