Annons

Nytt tungt poängtapp för OAIK: ”Vi förtjänade mer”

Oskarshamns AIK hade en 2-0-ledning.
Men lämnade Helsingborg med bara en poäng.
– Surt att stå här med bara en poäng.
Oskarshamn • Publicerad 30 maj 2019
Christopher Christensson gjorde på nytt en bra match och svarade för säsongens sjätte fullträff när OAIK kryssade borta mot Eskilsminne.
Christopher Christensson gjorde på nytt en bra match och svarade för säsongens sjätte fullträff när OAIK kryssade borta mot Eskilsminne.Foto: Jesper Hallberg

Oskarshamns AIK har släppt in sena kvitteringsmål mot Landskrona och Oddevold. Mot Eskilsminne handlade det inte om något snöpligt kvitteringsmål i slutsekunderna. Men däremot en tappad 2-0-ledning.

– Det är två förlorade poäng, helt klart. Det känns riktigt surt med bara en poäng i den här matchen, säger Oskarshamns AIK:s assisterande tränare Agim Hasani.

Annons

Oskarshamns AIK, stärkta av storsegern mot Lund, öppnade piggt. Formstarka Christopher Christensson rullade in 1-0 efter bara ett par minuter.

– Första halvlek är riktigt bra. Jag tycker vi är bättre än dem på allt, säger Hasani.

Efter drygt 20 minuter slungade Anton Agebjörn i väg ett monsterinkast. Målvakten kom ut och försökte plocka ner bollen, men lyckades inte få grepp på bollen utan den damp ner bakom honom och där fanns Eric Persson som enkelt kunde rulla in 2-0.

Där och då talade allt för OAIK. Men Eskilsminne kunde reducera med drygt fem minuter kvar av första halvleken.

– Jag tycker de får göra det målet från ingenstans. Det känns som att det studsar fel för oss i många matcher.

I andra halvlek blev OAIK lite mer avvaktande, men Eskilsminne skapade inte nämnvärt inledningsvis. Men med knappt 20 minuter kvar skulle kvitteringen komma. OAIK lyckades rensa undan en hörna, men inte bättre än att den hamnade i hemmalagets ägo, de spelade ut på vänsterkanten, lyfte in och Jonatan Olsson kunde skarvnicka in 2-2.

På slutet satsade OAIK framåt och bland annat hade William Kvist ett jätteläge i öppet läge till höger, men målvakten klarade.

– Vi har ju en trippelchans och där ska det bara vara mål, säger Hasani som ändå var nöjd med den spelmässiga prestationen.

– Vi gör en jäkligt bra match. Jag tycker det är en av de bättre prestationerna den här säsongen. Vi förtjänade mer än en poäng. Vi har tappat sent mot Oddevold och Landskrona och nu den här matchen. De poängtappen är skillnaden mellan att ligga med i toppen jämfört med att ligga där vi ligger nu.

Ni kändes som ett annat lag i andra halvlek? Mer avvaktande?

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons