Annons

Nytt mål av Schough: "Ska inte klaga"

Olivia Schough fortsätter att briljera i säsongsinledningen av damallsvenskan. Borta mot Eskilstuna satte hon sitt tredje mål på lika många matcher och hennes Rosengård toppar tabellen efter full pott på tre omgångar.
Fotboll • Publicerad 2 maj 2021
Rosengårds Olivia Schough (mitten) gjorde mål igen. Arkivbild.
Rosengårds Olivia Schough (mitten) gjorde mål igen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter en spelmässigt hyfsat jämn första kvart skruvade Rosengård upp nivån flera hack. Från den stunden utvecklades matchen till en allt annat än jämn tillställning på Tunavallen. Mimmi Larsson inledde kort därefter målskyttet för gästerna efter att hon haft flera halvlägen och till slut fick dit bollen efter ett långskott i den 25:e minuten.

Olivia Schough, som fått en strålande inledning på säsongen i sin nya klubb, utökade bara en minut senare när hon vek in från sin vänsterkant och placerade in 2–0. 30-åringen har på tre matcher därmed stått för tre mål och en assist på Malmölagets tre raka segrar.

Annons

– Jag ska väl inte klaga, säger Schough som inte kan göra annat än att le efter ännu en toppmatch i sin nya klubb.

"Nöjd"

– Jag är nöjd så här långt. Det var en tuff försäsong med tuffa matcher där jag kände att jag inte presterade mitt bästa. Men jag intalade mig själv att det fortfarande var försäsong och att formen skulle komma, och det var tur att jag sa det till mig själv för det gjorde den.

Eskilstuna, som floppade rejält förra säsongen, har i år inlett på ett betydligt mer lovande sätt. Efter oavgjort i premiären mot Kristianstad åkte laget upp till Piteå och knep en 2–0-seger. Men mot Rosengård hade man svårt att etablera något eget spel när väl gästerna steppade upp, och skapade egentligen inte en enda vettig målchans.

Gästernas lagkapten Caroline Seger var nöjd med hur de spelade ut motståndarna.

– Det var skönt, herre gud. Det känns som att vi hela matchen egentligen spelar lugnt och behärskat, det är många som vill ha boll och vi låter bollen göra jobbet, säger Seger.

TT: Hur bra är årets upplaga av Rosengård?

– Vi försöker hela tiden utvecklas som spelare och lag och det är viktigt att vi inte flyger iväg heller för vi behöver prestera på topp hela tiden. Det är inga lätta matcher i damallsvenskan, det vi fick lära oss som läxa förra året.

Stabil seger

Rosengård hade flera jättelägen att utöka ledningen mot Eskilstuna. Bland annat genom Mimmi Larsson som hade en boll som gick precis utanför stolproten, och Katrine Veje som sköt stenhårt från distans. Eskilstunas målvakt Emma Holmgren stod dock för flera fina räddningar, bland annat på Vejes skott som annars hade seglat upp i krysset.

Men det blev inga fler mål, trots 19–3 i avslut för gästerna.

– Det funkar superbra med hela laget, vi vet precis vad vi ska göra. Det var en stabil seger i dag. Sen gör vi ju bara två mål i dag, och hade kanske kunnat göra fler. Men två räckte till vinst i dag, säger Schough.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons