Annons

Nyförvärven vill lämna – då tittar IFK Kalmar mot Kanada

Irma och Selma Cajlakovic framtid i IFK Kalmar är oviss. Tvillingarna vill lämna.
– Vi förhandlar med deras agent, men inget är klart, säger sportchefen Tommy Nyberg.
Kalmar • Publicerad 13 maj 2019
Tristan Corneil och Karlee Pedersen är i Kalmar för att visa upp sig. IFK Kalmars sportchef Tommy Nyberg mötte upp när kanadensiskorna anlände till centralstationen.
Tristan Corneil och Karlee Pedersen är i Kalmar för att visa upp sig. IFK Kalmars sportchef Tommy Nyberg mötte upp när kanadensiskorna anlände till centralstationen.Foto: Henrik Eriksson

Selma Cajlakovic har startat samtliga matcher och Irma har efter en längre skadeperiod kommit tillbaka och fått speltid trots begränsad träningskontinuitet.

– De är inte nöjda med den sociala situationen och i ett av fallen med speltiden.

Annons

Ingen av dem fanns med i truppen mot AIK i lördags och nu förhandlar föreningen med systrarna Cajlakovics agent.

– Vår inställning är klar. De har ett kontrakt över hela säsongen och vi vill att de spelar kvar i IFK Kalmar, säger Tommy Nyberg.

Spelarna anslöt inför den här säsongen från division 1-laget IFK Norrköping FK.

Det är förmodligen ingen slump att två kanadensiska försvarsspelare kom till Kalmar, i dag måndag, för att visa upp sig under veckan.

Det handlar om ytterbacken Karlee Pedersen och mittbacken Tristan Corneil.

– Vi fick en förfrågan, och självklart tar vi chansen och se vad de håller för kvalitet. Vi har redan Christabel Oduru här och vi har testat flera kanadensiska spelare utan att det blev något, men det är spelare med bra mentalitet, som har lätt att anpassa sig, säger Nyberg.

Båda har spelat seriefotboll i Sverige tidigare. Karlee Pedersen tillhörde förra säsongen Assi och var ordinarie under vårsäsongen innan hon blev skadad. Pedersen har även spelat division 1-fotboll i Korsnäs.

– Henne har vi bra koll på. Tristan Corneil är ett mer oskrivet kort. Båda stannar under veckan och vi tar ett beslut efter det.

Corneil, mittback, spelade tio matcher för Telge United i division 1 förra säsongen (2 mål), och representerade Rynninge året innan.

IFK Kalmar fixade den första trepoängaren på över ett år när man besegrade AIK med 4-2 i helgen. Ett välkommet trendbrott.

– Det är ingen mening med att hyckla och klämma ur sig floskler som brukar vara det vanliga i liknande sammanhang. Självklart har jag tvivlat och en sån här period sätter sig i huvudet. Men nu fick vi utdelning, det som vi inte haft tidigare trots bra spel och massor av chanser. Det här skänker en viss arbetsro, samtidigt måste vi fortsätta vinna fotbollsmatcher, säger Tommy Nyberg.

Peter AhlénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons