Annons

Nye Blåvittchefen: "Våga bygga över tid"

Bara en poäng hittills och fast på jumboplatsen.
Men IFK Göteborgs nye tekniske direktör vill skynda långsamt.
– Man måste våga bygga över tid, säger Ola Larsson.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2023
IFK Göteborg fick fira första målet – men det blev till slut bara oavgjort mot IFK Norrköping.
IFK Göteborg fick fira första målet – men det blev till slut bara oavgjort mot IFK Norrköping.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

IFK Göteborg har varit utan sportchef sedan Pontus Farnerud fick sparken för ett år sedan. Men nu har klubbdirektören Håkan Mild fått en ny parhäst.

Som en sportchef, men med lite mer fokus på den långsiktiga satsningen. Så beskriver Ola Larsson sin nya roll som så kallad teknisk direktör.

Annons

– Egentligen är det en sportchef, men det Göteborg vill göra är att lägga lite mer fokus på långsiktiga, strategiska grejer, att vi kan hantera rekryteringen och scouting tillsammans, säger Ola Larsson efter 1–1-matchen mot IFK Norrköping.

Att tänka långsiktigt kan dock vara lättare sagt än gjort när laget ligger sist i tabellen med bara en poäng, medger han.

– Det är klart att man behöver värdera den här typen av frågor. Men värderingsmässigt tror jag att det är viktigt att ha ett långsiktigt perspektiv, säger han.

Billborn till Göteborg?

Ola Larsson, som presenterades på söndagen och klev på jobbet dagen efter, har ett förflutet som allsvensk spelare för Trelleborg. Han har tidigare jobbat i Brommapojkarnas och Hammarbys akademier och var under några år, fram till förra våren, teknisk direktör i Hammarby.

Öppnar det också för tidigare BP- och Hammarbytränaren Stefan Billborn som långsiktig efterträdare till sparkade Mikael Stahre i Göteborg?

Billborn, just nu tränare för norska Sarpsborg, syntes nyligen på Gamla Ullevis läktare när Malmö FF var på besök.

Flytta in?

Ola Larsson gör ingen hemlighet av att Billborn ligger honom varmt om hjärtat.

– När jag började som ungdomstränare i BP 2002, då träffade jag Stefan Billborn. Det är inte en förälskelse, men det är inte långt därifrån. Jag tycker väldigt mycket om honom.

Om det i sin tur innebär att Billborn nu är ett steg närmare "Blåvitt" vill Ola Larsson dock inte säga.

– Återigen. Det är min första dag här, ge mig chansen, säger 45-åringen med ett skratt.

– Men så här. När det gäller Stefan Billborn. Jag vill egentligen att han ska flytta in hos mig. Så att vi vet ungefär var vi befinner oss någonstans.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons