Annons

Nybros lycka - får friplats i trean

Nybro IF åkte ner i fyran men får en friplats i fotbollstrean.
– Allt blir mycket enklare nu, säger tränaren Ola Petersson.
Nybro • Publicerad 12 november 2018
Nybro IF spelar kvar i division 3 2019. Det stod klart på måndagen.
Nybro IF spelar kvar i division 3 2019. Det stod klart på måndagen.Foto: Daniel Bogefors

Nybro har fått slita hårt hela säsongen men ett par veckor efter att sista tåget hade gått kom en ny chans.

– Irsta tackade nej och då fick vi frågan som näst bästa kvaltvåa. Vi har tackat ja till möjligheten, det fanns inga tvivel, säger Nybro-ledaren Patrik Berg.

Annons

– Det är Karlskrona UF som har dragit sig ur så vi räknar med att ta den platsen och ser fram emot häftiga derbyn mot ett bra Pukeberg.

Det betyder att det blir gott om derbymatcher i division 3 nästa säsong. Sedan tidigare spelar Pukebergs BK, Glömminge/Algutsrum och Lindsdal i trean.

– Jättekul, jag ser redan fram emot Nybroderbyt inför jättemycket folk och där vi kan vara underdogs. Jag tror att det är viktigt för Nybro för nu kan det börja pratas fotboll igen. Det känns som om det var länge sedan, säger Ola Petersson.

I kvalet tog Nybro sex poäng och en målskillnad på 12–6. Det räckte till en andraplats bakom Växjö Norra.

– Det är små marginaler. Vi fick kvala på något mål och åkte dit i kvalet på något mål. Jag hade hoppats men inte trott att det här skulle hända. Det är en glad överraskning. Vi har gjort en bedrift även om vi klarar oss kvar på det här sättet. Det har varit uppförsbacke hela tiden, säger Petersson.

Mats Larlind, som har hand om tävlingsfrågor på Smålands fotbollförbund, vet om läget att Nybro var nummer två på listan men har inte fått bekräftelsen från Svenska fotbollförbundet än att det är klart. När Nybro nu går upp får det konsekvenser längre ner i seriesystemet.

– Vi får titta på våra vakanslistor och då blir våra serieförslag reviderade. Det är inte säkert att det blir ett lag från det området som får platsen i division 4. Jag tror att det är ett Jönköpingslag som är etta på listan, säger Larlind.

Daniel BogeforsSkicka e-post
David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons