Annons

Nybro-orienterare i toppen av O-ringen

O-ringen är inte hennes huvudtävling.Trots det kan den sluta i succé. – Det är lite av en bonus att få springa O-ringen, säger Lena Jakobsson.
Publicerad 26 juli 2016

Lena Jakobsson, som tävlar för Nybro OK i D35 kort, är den lokala deltagaren som än så länge har gått bäst i årets upplaga av O-ringen. Efter första etappen var hon femma, innan hon sprang in som åtta på den andra sträckan och när alla orienterare var i mål efter tisdagens lopp så stod det klart att Jakobsson ligger på en tredjeplats totalt.

– Ja, jag lyckades plocka en placering i totalen. Det är målet att försöka hålla i hela tiden, men det är inte så lätt. Det är svårorienterat eftersom man inte kan läsa in sig på samma sätt som när man springer hemma. Det är inte så mycket detaljer att fästa sig vid, och mycket ser likadant ut, säger Lena Jakobsson.

Annons

Trots att Jakobsson är med i toppen när det återstår två etapper har hon ingen tydlig målsättning om framskjutna placeringar.

– Nä, det har jag inte. Det är lite av en bonus för mig att springa O-ringen. Jag sprang ett fjällopp förra lördagen, så det här är en återhämtningstävling och bara bonus. Det är inte min huvudtävling för året.

Förra året sprang 38-åringen IronMan i Kalmar och hon lyckades därmed kvalificera sig för samma tävling på Hawaii. I år har hon dock inga tankar på att upprepa bedriften.

– IronMan ska jag inte göra i Kalmar. Jag var med i halv-IronMan i Jönköping tidigare i somras och sedan har jag lite andra längre lopp.

– Det är så mycket roliga tävlingar som finns, inom löpning, triathlon och cykel och simning. Men det är roligt, att få röra på sig är livet.

Max AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons