Annons

Nybro i kvalbrygga: ”Vet inte vad vi höll på med”

Förlust i Växjö. Nu är vägen både lång och krokig för Nybro IF.
– Det gäller att skrapa ihop resterna, säger tränaren Ola Petersson.
Kalmar/Växjö • Publicerad 14 oktober 2018

Lika bra som Nybro IF var mot Växjö United i sista omgången i division 3, ja, lika dåligt var Nybro mot Växjö Norra i den första kvalomgången till just trean.

Efter en 4–2-förlust i Växjö är Ola Peterssons gäng i ordentlig brygga.

Annons

– Det har varit en genomgående trend på bortaplan, vi var riktigt tafatta i eget straffområde. Jag vet inte vad vi höll på med, säger Nybrotränaren.

Växjö Norra tog ledningen två gånger om men när Aldrin Zuta kvitterade till 2–2 med kvarten kvar fanns det hopp om både en och tre poäng. Det blev ingenting.

– Det här mediokra laget går inte att jämföra med Växjö United men vi svajar för mycket i våra prestationer.

Nybro har nu Saxemara, som vann sin första match, och Hossmo på hemmaplan i de två avslutande kvalmatcherna.

– Uppförsbacken är ganska lång men vi kommer att köra på till det bittra slutet. Det finns inget annat, det gäller att skrapa ihop resterna.

Nybro får dessutom klara sig utan tre startspelare i kvalet.

– Yuki Koizumi har åkt hem till Japan på grund av jobb, Ylli Podrimcaku får inte spela kvalet på grund av tävlingsregler mellan division 3 och 4 och Kevin Schulte har en trasig menisk, säger Ola Petersson.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons