Annons

Nya SM-bucklor hedrar "Bengan"

Handboll • Publicerad 3 januari 2023
Bengt "Bengan" Johansson, här under EM-finalen i Globen 2002, hedras postumt genom att de nya SM-pokalerna får hans namn. Arkivbild.
Bengt "Bengan" Johansson, här under EM-finalen i Globen 2002, hedras postumt genom att de nya SM-pokalerna får hans namn. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Handbollen får nya SM-pokaler till nästa säsong, för att hedra en av sportens verkligt stora. Från och med 2024 kommer de svenska mästarna, såväl damer som herrar, att lyfta Bengt Johanssons pokal.

Bengt "Bengan" Johansson var förbundskapten för det svenska herrlandslaget från 1988 till 2004, en period som bland annat gav två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver. Han gick bort i maj förra året, 79 år gammal.

Annons

"Bengt Johansson, tillsammans med sitt landslag 'Bengan Boys', har inspirerat otaliga barn och unga att spela handboll och med sin inkluderande ledarstil har han inspirerat många ledare, både nationellt och internationellt, inte bara inom handbollen", säger Svenska handbollsförbundets ordförande Fredrik Rapp i ett pressmeddelande.

"Det känns oerhört fint att kunna hedra Bengts minne med en pokal".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons