Annons

Nya skador i speedway

Piraterna och Västervik åkte på svåra skador i den andra omgången i elitserien i speedway.
Båda lagen förlorade sina matcher.
Speedway • Publicerad 13 augusti 2020
Det blev två skador i den andra omgången av elitserien i speedway. Arkivbild.
Det blev två skador i den andra omgången av elitserien i speedway. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

I första omgången kraschade Vetlandas Peter Ljung med en hjärnskakning som följd.

Och två dagar senare blev det nya skador.

Annons

Piraterna kom till Målilla efter en storseger i första omgången mot Västervik med 53–37. Dackarna, som förlorat knappt mot Vetlanda i tisdags, tog ett litet övertag från start. Men det var först efter det långa skadeavbrottet som Dackarna kunde dra ifrån. I det nionde heatet åkte Piraternas Joel Larsson omkull i första kurvan och blev påkörd av föraren bakom som inte hann styra undan. Det slutade med ett underarmsbrott för Larsson och ambulansfärd till sjukhuset.

Motalalaget hämtade sig aldrig efter skadan. Målillalaget tog fyra raka fempoängare och drog ifrån till 45–26. Segern skrevs senare till 55–34.

Lejonen vann igen

Västervik har inlett säsongen med två raka förluster. Lejonen, som vann stort i första matchen mot Masarna (58–32), tog greppet direkt om matchen i Västervik och hade 14 poängs försprång när Västerviks Noel Wahlqvist gick omkull i hög fart i det tionde heatet. Han fördes till sjukhus i ambulans, dock oklart med vilken skada.

I omstarten kunde Lejonen ta en femetta och utöka ledningen till 39–21. Västervik tog sista chansen i heatet efter, genom en femetta. Men i det tolfte heatet avgjorde Lejonen genom en 4–2-seger som gav dem en ointaglig ledning med 16 poäng. Till slut vann Gislavedslaget med 50–40.

Fick revansch

Masarna tog revansch efter debaclet mot Lejonen genom att vinna stort över Indianerna med 51–39.

Rospiggarna kopierade slutresultatet från den första matchen – 49–41. I tisdags mot Indianerna, på torsdagen mot Vetlanda. Vetlanda fick klara sig utan Peter Ljung som kraschade i tisdags och ådrog sig en hjärnskakning.

Årets speedwaysäsong är förkortad. De åtta lagen kör en enkelserie med en extra derbyomgång för att få lika många hemma- som bortamatcher. Alla åtta lag går till slutspel som inleds den 22 september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons