Annons

Ny tung förlust för KHC – på väg att sågas av i kampen om Allettan

Ruggigt ineffektivt.
Ruggigt hårt straffade.
– Vi förtjänade mer i dag, säger Viktor Crus Rydberg
Ishockey. • Publicerad 15 november 2020
Albin Storm och hans Kalmar HC jobbar och sliter men får inte mycket med sig. Ny förlust hemma mot Krif och avståndet till Allettan-strecket blir svårt att ta in.
Albin Storm och hans Kalmar HC jobbar och sliter men får inte mycket med sig. Ny förlust hemma mot Krif och avståndet till Allettan-strecket blir svårt att ta in.Foto: Henrik Eriksson

Bra lag har tur, brukar det heta. I så fall är väl Kalmar HC rätt uselt just nu. Det går verkligen emot. Igår en, totalt sett, bra insats men det råder väl ingen större tvekan om att endast en trepoängare på tolv matcher har satt sig i huvudet.

– Det är surt, vi gör en bra match. Vi får slå fyra returer utan att få in pucken och så går vi halvt bom en gång och de gör ett mål på fyra skott i sista, säger Viktor Crus Rydberg.

Annons

Möjligheter fanns verkligen. KHC ledde med både 1–0 och 2–1, fick chansen att spela i numerärt överläge i fem minuter i slutet av första när gästernas Hampus Roos sa något olämpligt och fick lämna isen. Men det ser ängsligt ut, stressat när KHC får lägen. För lägen hade man.

– Det är klart att när det gått som det gått, och vi inte har haft någon medstuds på hela säsongen, att det sätter sig lite i skallen när vi inte får in pucken, säger Crus Rydberg.

Du hade ett jätteläge, men valde att passa. Det ser man inte ofta?

– Nä, jag vet. Man ser någon annan ladda klubban och tror att han har öppet mål. Det är någonting vi måste jobba på, att ta mer avslut när vi har det och ibland när vi inte har det för att skapa kaos. Vi skapar tillräckligt idag för att vinna, men det studsar och håller på framför mål.

Johan Grönquist gjorde 2–1 i andra perioden, men KHC skulle tappa den här matchen också.
Johan Grönquist gjorde 2–1 i andra perioden, men KHC skulle tappa den här matchen också.Foto: Henrik Eriksson

Det stod 2–2 efter två perioder. KHC vann skotten med 17–4 i tredje men Krif gjorde målet. Christoffer Björks 2–3 fyra minuter in i tredje blev matchens sista trots att KHC plockade Alexander Nilsson med drygt två minuter kvar och bombarderade Isak Edman.

– Vi förtjänade mer i dag. De gör två mål i powerplay, ett är ett skott som tar på handsken på vår täckande spelare och går in. Ett sådant mål får aldrig vi, då hade pucken tagit i stolpen istället. Men prestationsmässigt gör vi det bra, har inga dippar som vi haft i tidigare matcher.

Hockyettans poängkung Sebastian Magnusson ställde till med oreda framför Alexander Nilsson.
Hockyettans poängkung Sebastian Magnusson ställde till med oreda framför Alexander Nilsson.Foto: Henrik Eriksson

Hur tänker du med Allettan?

– Att vi får kriga på och ta en match i taget. Alla slår ju fortfarande alla så det är inte helt kört. Men det hade hjälpt om vi tagit tre poäng idag och vi skulle behöva vinna två-tre matcher i rad. för att komma in i flytet lite. Men det är bara att komma tillbaka till jobbet imorgon. Det går inte att prata om det mer än vi gjort.

KHC ligger tia med tio poäng upp till Nybro Vikings som är precis över strecket till Allettan nu.

– Vi får bara hoppas att det vänder, säger Viktor Crus Rydberg.

Hockeyettan

Kalmar HC–Kallinge/Ronneby 2–3 (1–1, 1–1, 0–1)

KHC: Sebastian Ottosson, Johan Grönquist.

”De gör två mål i powerplay, ett är ett skott som tar på handsken på vår täckande spelare och går in. Ett sådant mål får aldrig vi, då hade pucken tagit i stolpen istället.”
Viktor Crus Rydberg, KHC.
Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons