Annons

Ny titel för Berglund – förtegen om framtiden

Emma Berglund tog sitt femte SM-guld i och med Göteborgs seger i damallsvenskan. Nu lämnar hon klubben. Men vart tar hon vägen?
Fotboll • Publicerad 7 november 2020
Göteborgs lagkapten Emma Berglund har tagit sin femte SM-guld, men det är oklart var hon hamnar framöver. Arkivbild.
Göteborgs lagkapten Emma Berglund har tagit sin femte SM-guld, men det är oklart var hon hamnar framöver. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Emma Berglund har tagit tre allsvenska titlar med Umeå och en med Rosengård. Segern med Göteborg innebär alltså att den 31-åriga mittbacken tagit sitt femte SM-guld.

– Det är speciellt varje gång man har äran att vinna. Det är få förunnat, säger Berglund medan hennes lagkamrater firar runt omkring henne.

Annons

Göteborg hade sitt öde i egna händer. Seger mot Linköping och titeln var säkrad. Det blev inte bara en seger, utan en storseger, hela 7–0 borta mot Linköping.

– Det kändes som att det blev islossning, men jag tycker samtidigt inte att Linköping slutade spela fotboll, utan det gick vägen för oss helt enkelt. Välförtjänt, konstaterar Berglund.

Berglund kom till Göteborg efter proffsspel i Paris SG inför förra säsongen. För en månad sedan stod det klart att det är färdigspelat i Göteborg som inte väljer att utnyttja optionen att förlänga kontraktet.

Hon har ryktats vara på väg tillbaka till topprivalen Rosengård, men vill inte själv bekräfta något.

– Nu får vi se. Just nu vill jag bara njuta av det här och avsluta säsongen på ett härligt sätt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons