Annons

Ny Östersundseger – åttonde raka utan förlust

Östersund fortsätter att gå starkt under ledning av Amir Azrafshan.
Efter att ha besegrat Helsingborg med 1–0 har laget nu åtta raka matcher utan förlust.
Fotboll • Publicerad 27 september 2020
Jerell Sellars firar med laget efter sitt första allsvenska mål på två år.
Jerell Sellars firar med laget efter sitt första allsvenska mål på två år.Foto: Anders Bjurö/TT

Östersund och Helsingborg har båda haft det rejält tungt i inledningen av årets allsvenska. Men båda lagen har också lyckats vända den negativa trenden. Östersund kom till Helsingborg med sju raka matcher utan förlust (fyra vinster, tre oavgjorda) och hemmalaget har fyra raka matcher utan förlust bakom sig (två vinster, två oavgjorda).

Denna soliga eftermiddag på Olympia var det Östersund som fick fortsätta bygga på sin fina svit. Under ledning av tränaren Amir Azrafshan, som kom in och fick tillbaka Östersund på rätt spår i juli, tog man tre nya poäng på söndagen efter att ha besegrat Helsingborg med 1–0.

Annons

Helsingborg öppnade starkast och hade flera riktigt farliga chanser men man gick till halvtidsvila med ett fortsatt 0–0-läge.

– VI skapar många chanser och vi borda ha satt några. Men det kommer, sade Helsingborgs Armin Gigovic till Dplay i paus.

Första målet på två år

Och det kom till slut. Dock inte för Helsingborg.

I den 76:e minuten kom matchen första mål när Östersund gjorde 1–0 och kopplade greppet om matchen.

En kvart efter att han bytts in fick Jerell Sellars på ett riktigt drömskott som hittade in bakom en chanslös Ian Pettersson i Helsingborgmålet.

Målet var Sellars första allsvenska mål på två år.

"Går väldigt bra"

– Det var lågt tempo i matchen så när jag fick bollen tänkte jag att jag bara skulle gå för det. Och den gick rätt in i högra krysset. Jag kunde nog inte ha gjort det bättre. Det var det här vi behövde, säger Sellars till Dplay efter matchen.

Östersund har nu bara förlorat två av de 14 matcher man spelat under Amir Azrafshan.

– Han har gjort ett väldigt bra jobb. Han är väldigt strukturerad och vi vet exakt vad vi ska göra. VI håller oss till det och det går väldigt bra, säger Jerell Sellars.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons