Annons

Ny IKO-seger mot SHL-motstånd: ”Ingen jättebra prestation”

IK Oskarshamn fortsätter att vinna på försäsongen.
– Det här skapar ännu mer självförtroende för spelsystemet och vårt sätt att spela.
Ishockey • Publicerad 24 augusti 2019
Joakim Thelin fortsätter att övertyga och gjorde ett av målen när IK Oskarshamn besegrade SHL-konkurrenten Linköpings HC på lördagseftermiddagen.
Joakim Thelin fortsätter att övertyga och gjorde ett av målen när IK Oskarshamn besegrade SHL-konkurrenten Linköpings HC på lördagseftermiddagen.
Ishockey, träningsmatch

Linköping–IK Oskarshamn 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

IKO: Pontus Netterberg, Gustav Franzén, Joakim Thelin

IK Oskarshamn ställdes mot Linköping i Halmstad på lördagseftermiddagen, tredje SHL-motståndet på sex dagar. Och inledningsvis var IKO inte riktigt med.

– Vi hade en otroligt dålig start, vi var inte riktigt förberedda, säger backen Oskar Nilsson.

Annons

– Vi växer visserligen in i perioden, men vi kommer undan med 1-1 och det får vi vara nöjda med.

Pontus Netterberg gjorde målet efter ett långt IKO-anfall.

I andra perioden var IKO betydligt rappare och gjorde också periodens enda mål genom Gustav Franzén. Ett powerplay-mål där Franzén placerade in ledningspucken.

I en jämn tredje period klev Joakim Thelin, som övertygat stort under försäsongen, fram och gjorde det matchavgörande målet. Han och Robin Söderqvist ställde om i spel i numerärt underläge. Söderqvist fipplade fram pucken till en framåtskrinnande Thelin som drog målvakten och läckert lyfte in en backhand efter 7.04.

– Jag tycker vi är lite bättre än dem i tredje perioden, säger Oskar Nilsson.

Vad fick ni för svar inför framtiden i den här matchen?

– Trots att vi inte gör en jättebra prestation så vinner vi ändå matchen. Det är en otrolig styrka och det tar vi med oss. Vi är mentalt starka och orkar vända trots en riktigt dålig start. Det här skapar ännu mer självförtroende för spelsystemet och vårt sätt att spela.

Tre SHL-motstånd på sex dagar. Två vinster och ni har visat att ni hänger med mot alla tre motstånden – vad kan man dra för växlar av det?

– Nja, det är svårt att dra några växlar. Är det något jag lärt mig så är det att det sällan blir samma resultat i träningsmatcherna som i serien. Men det man kan dra växlar av är att vi kommer ihop som grupp. Jag tycker att vi börjar förstå att vi måste jobba tillsammans för att vinna matcher. Det är viktigt för alla nya att se att systemet funkar. Följer vi vår gameplan så har vi en bra chans i varje match.

Träningsmatcher är vad det är, men det måste ändå vara skönt att få sådana här kvitton?

Annons

– Jo, men det tycker jag, vi får inte vara dumma. Jag hoppas och tror att det inte är en slump. Mycket är vunnet om vi jobbar tillsammans som jag sa, det tror jag ger oss ränta i längden.

Tycker du det finns mer kvalitet och att ni är ett bättre lag än om vi jämför med förra säsongen?

– Ja, det tycker jag. Det är många som fortsatt på det spåret och den nivån vi höll i slutspelet i våras. Det är kul att se och ger självförtroende. Jag hoppas vi kan fortsätta och utvecklas hela säsongen och då kommer våra tredje- och fjärdekedjor lyfta en nivå till.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons