Annons

Ny häst ökar chansen att nå historiskt OS

Dressyrstjärnan Tinne Vilhelmson Silfvén hade inte en konkurrensduglig häst för att slå sig in i det svenska EM-bronslaget 2019, knappast heller för att nå sitt åttonde OS i Tokyo.
Men saker och ting förändras.
Ridsport • Publicerad 9 november 2020
Tinne Vilhelmson Silfvén på numera pensionerade Don Auriello under Göteborgs hästshow i Scandinavium. Arkivbild.
Tinne Vilhelmson Silfvén på numera pensionerade Don Auriello under Göteborgs hästshow i Scandinavium. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Pandemin flyttade fram sommarspelen till 2021 och nu har det mångåriga landslagsankaret en lovande elvaårig valack att matcha fram mot de höga procenten.

Vilhelmson Silfvéns hästägare, sponsor och arbetsgivare Antonia Ax:son Johnson har köpt in Devanto till Lövsta stuteri. Hästen har internationella meriter i GP-sammanhang med tyskan Juliane Brunkhorst i sadeln. Det uppger tidningenridsport.se

Annons

Devanto har tävlats internationellt sedan våren 2019. Valacken var bland annat trea i Hernings GP special i våras.

Skulle Vilhelmson Silfvén lyckas ta sig till OS blir hon historisk som första svensk att göra åtta spel. Kvartetten Ragnar Skanåker, skytte, Kerstin Palm, fäktning, Jörgen Persson, Vilhelmsson Silfvén har medverkat i sju OS.

Tre ekipage plus ett reservekipage ingår i det lag förbundskaptenen Bo Jenå tar ut i sommar – om det går att genomföra OS i Tokyo.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons