Annons

Ny förlust för lag Edin i VM

Curling • Publicerad 4 april 2022
Lag Niklas Edin förlorade igen. Bild från VM-matchen mot Nederländerna, som vanns.
Lag Niklas Edin förlorade igen. Bild från VM-matchen mot Nederländerna, som vanns.Foto: John Locher/AP/TT

Även söndagens andra match i curling-VM i Las Vegas blev en förlust för lag Niklas Edin. På förmiddagen lokal tid föll laget mot Schweiz efter ett ödesdigert misstag.

På kvällen var det dags att ta sig an italienska lag Joel Retornaz.

Annons

Inför sista omgången ledde svenskarna med 8–6, men italienarna lyckades knipa hela fyra poäng i den sista omgången och slutresultat blev 10–8 till Italien.

Sverige som tog OS-guld i Peking i februari och dessutom är regerande världsmästare har efter tre matcher, varav två förluster, halkat långt ner i resultatlistan. Men än är det för tidigt att dra några slutsatser.

Totalt 13 lag deltar i VM. Först spelas en grundomgång där alla möter alla. Sedan väntar slutspel, med start till helgen. Ettan och tvåan efter grundserien går direkt till semifinal, medan lag placerade på platserna tre till sex gör upp i kvartsfinaler.

Härnäst väntar danska lag Tobias Thune.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons