Ny förlust för Häcken efter tappad ledning

Häcken hade en tvåmålsledning och var till slut på väg mot säsongens första seger.
Men efter en kollaps i slutet av matchen blev det en ny förlust, 2–3 mot Örebro.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2021
Deniz Hümmet firar Örebros segermål mot Häcken.
Deniz Hümmet firar Örebros segermål mot Häcken.Foto: Adam Ihse/TT

Pontus Dahlberg räddade två gånger om. Men på det tredje försöket hittade Örebro rätt.

En styrning från nära håll av Deniz Hümmet innebar att Örebro på mindre än en kvart hade vänt ett tvåmålsunderläge till seger i bottenmötet.

– Vi är otroligt besvikna förstås. Jag fattar inte hur det händer. Jag kan inte förstå hur det är möjligt, säger Andreas Alm till Discovery Plus.

– Men jag vet att det är fotboll och där är allting möjligt. Det är inte domslut eller domaren heller, utan vi släpper in tre mål. Det kommer inte från ingenstans men samtidigt gör Örebro det bra.

Därmed blev det ett nytt tungt fall för på förhand topptippade Häcken, som efter sex matcher av årets herrallsvenska fortfarande bara mäktat med två poäng.

– Vi har haft många uppförsbackar och många motgångar under den här månaden som vi spelat allsvenskan men det här är den största hittills, säger Alm.

Tidig offensiv

Häcken inledde piggt och offensivt och fick också tidig utdelning.

Spelarna ropade visserligen förgäves på straff när Alexander Jeremejeff ramlade i straffområdet efter några minuter.

Men Häckenanfallaren fick chansen från straffpunkten efter drygt 20 minuter i stället, efter en duell mellan Häckenmittfältaren Tobias Heintz och Örebrokollegan Johan Mårtensson.

Jeremejeff tog tid på sig och placerade sedan lugnt in 1–0.

Det blev dessutom 2–0 ett par minuter före pausen, när Häcken fick frispark nära straffområdet. Rasmus Lindgren fick chansen och en perfekt träff – som helt ställde Bobby Allain i Örebromålet.

– Jag hade en bra känsla innan, så därför tog jag den, säger Lindgren till Discovery Plus i halvtid.

"Ville annorlunda"

Målet fick dock plötsligt Örebro att kvickna till med några bra anfall i slutet av halvleken. Men trots ett par byten redan i halvtid och ytterligare några tidigt i den andra halvleken blev det länge inte mycket mer än så.

Men med 20 minuter kvar att spela kom den första reduceringen, efter ett snabbt anfall där inhopparen Agon Mehmeti prickade in 1–2 via stolpen.

Tio minuter senare satt kvitteringen när Johan Mårtensson fick revansch före den orsakade straffen – och bara omkring två minuter senare satte Denis Hümmet fram foten till segermålet.

– Jag är otroligt stolt över grabbarnas prestation, säger Örebrotränaren Axel Kjäll.

– Det var nog många som dömde ut oss i paus, men det här gänget ville annorlunda.