Annons

Norska skidskyttestjärnan borta året ut

Skidskytte • Publicerad 5 december 2022
Marte Olsbu Røiseland kommer inte att göra säsongsdebut före årsskiftet. Arkivbild.
Marte Olsbu Røiseland kommer inte att göra säsongsdebut före årsskiftet. Arkivbild.Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Marte Olsbu Røiseland, fjolårets världscupvinnare i skidskytte, kommer inte att göra säsongsdebut förrän tidigast i januari, skriver det norska skidskytteförbundet i ett pressmeddelande.

"Det här är såklart väldigt tråkigt och ingenting som jag önskar. Det jag allra helst vill är att tävla tillsammans med resten av laget. Men kroppen är fortfarande inte där den ska vara, och hälsan är trots allt viktigast", säger Røiseland i ett uttalande.

Annons

Den 31-åriga norskan har haft stora problem under försäsongen. Kroppen har inte svarat som hon har önskat, och utöver det drabbades hon av bältros. Det blev snabbt tydligt att hon inte skulle vara redo för den nyligen avslutade världscuppremiären i finländska Kontiolax. Och nu blir alltså säsongen uppskjuten ytterligare.

Härnäst missar hon veckans tävlingar i österrikiska Hochfilzen. Men det stora målet för säsongen, VM i Oberhof i februari, ligger än så länge fast.

"Mitt fokus är fortfarande att göra ett bra VM, och därför måste jag ta den tid jag behöver", säger Marte Olsbu Røiseland.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons