Annons

Norska karantänsregler kan stoppa stjärnorna

Norska idrottsstjärnor kan få sitta i hotellkarantän i upp till tio dagar efter att de kommit hem från tävlingar i länder utanför EU och Schengen.
Löparbröderna Jakob och Henrik Ingebrigtsen kommer därför troligen att stryka sig från Diamond League-premiären i Storbritannien.
Idrott • Publicerad 12 maj 2021
Jakob och Henrik Ingebrigtsen kan drabbas hårt av nya norska karantänsregler. Arkivbild.
Jakob och Henrik Ingebrigtsen kan drabbas hårt av nya norska karantänsregler. Arkivbild.Foto: Carina Johansen/NTB/TT

– Det kan jag säga med hundra procent säkerhet – blir det ingen ändring av reglerna kan ingen av mina söner tävla utomlands, säger pappan och tränaren Gjert Ingebrigtsen till NRK.

– Skulle det vara möjligt att ha sönerna sitta på karantänhotell i sju-åtta dagar om de ska komma i form till OS? Nej, nej, nej, självklart går det inte.

Annons

Norges idrottsförbund har skickat ett brev till justitiedepartementet och bett om tillåtelse för toppidrottare att sitta av inresekarantänen i sitt eget eller någon annans hem.

"Det här är aktiva som måste hålla sig friska för att tävla, och som är väldigt oroliga för att det kan bli ökad smittorisk om de måste sitta på ett karantänshotell med många andra", står det i brevet som undertecknats av idrottsförbundets generalsekreterare Karen Kvalevåg.

De nya inresereglerna i Norge infördes den 9 maj.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons