Annons

Norsk stjärna lämnar Moskva efter drönarattack

Den norske fotbollsstjärnan Mathias Normann har brutit sitt kontrakt med Dynamo Moskva efter att en drönarattack ägt rum i närheten av hans hem i den ryska huvudstaden.
Fotboll • Publicerad 10 augusti 2023
Mathias Normann. Arkivbild.
Mathias Normann. Arkivbild.Foto: Fredrik Varfjell/NTB/TT

Enligt Dynamo Moskvas klubbchef Pavel Pivovarov känner Normann sig inte säker och det är anledningen till att han lämnar klubben. Dynamo Moskva uppger att de överväger att vida rättsliga åtgärder mot Normann och klubbens tränare Marcel Lička är kritisk till 27-åringens agerande.

– Han berättade ingenting för mig. Jag fick veta om hans beslut via klubben. Jag försökte att ringa honom eftersom han inte dök upp till träningen, men han svarade inte. Då fick jag veta att han hade bestämt sig för att sluta, säger tjecken Lička enligt NTB.

Ikonen rasar

Annons

Den ryske ikonen Aleksander Mostovoj, som under den aktiva karriären bland annat spelade för Benfica och Celta Vigo, anser också att Normann inte har skött situationen på ett bra sätt.

– Det är oprofessionellt, säger han till Championat.

Mathias Normann är en av få västerländska spelare som fortfarande spelar i den ryska ligan. Han ägs av Rostov och var utlånad till Dynamo Moskva. I samband med krigsutbrottet lånades han först ut till engelska Norwich.

Öppnar för landslaget

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) har gett utländska spelare tillåtelse att pausa sina kontrakt med ryska klubbar efter den ryska invasionen av Ukraina. Eftersom Normann inte har gjort det har han varit avstängd från det norska landslaget. Men i och med att han nu har lämnar Ryssland öppnar förbundskapten Ståle Solbakken för att ta ut mittfältaren i landslaget.

– Han är inte avstängd på livstid. Det vore konstigt om vi inte tar upp situationen och tittar på den igen, säger Solbakken till Nettavisen.

Normann har tolv landskamper på sin meritlista. Tidigare i karriären har han bland annat spelat för klubbar som Bodø/Glimt, Molde och engelska Brighton.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons