Annons

Norrköping försöker köpa loss Sigurdsson

Arnór Sigurdsson ses som en av allsvenskans främsta offensiva spelare.
Kanske blir han kvar i serien en längre tid. IFK Norrköping tänker anstränga sig för att lösa islänningen från CSKA Moskva.
Fotboll • Publicerad 9 november 2022
IFK Norrköpings ambition är att få behålla Arnór Sigurdsson en längre tid. Arkivbild.
IFK Norrköpings ambition är att få behålla Arnór Sigurdsson en längre tid. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sigurdsson återvände till Norrköping i somras och hann med sex mål och fyra målgivande passningar på elva starter.

I ett svagt lag gjorde han ett starkt intryck.

Annons

Uppgörelsen med CSKA Moskva sträcker sig fram till 30 juni men IFK Norrköping hoppas kunna förlänga stjärnans tid i klubben. Enligt uppgifter till Norrköpings Tidningar jobbar klubben på att köpa loss Sigurdsson från det kontrakt med den ryska klubben, som sträcker sig till 30 juni 2024.

En eventuell affär skulle bli en av vinterns största i svensk fotboll. CSKA betalade runt 40 miljoner kronor för islänningen sommaren 2018.

Sigurdsson ser positivt på sin tid hittills i IFK Norrköping.

– För att kunna spela bra och ha kul måste jag må bra som människa. Jag vet vad jag kan göra på planen. Mår jag bra är det inget problem. Laget har inte gått så bra som vi önskade, men jag kom hit för att få speltid. Det har jag fått och jag njuter av det. Jag har kul när jag spelar. Jag mår bra av att komma till träningen varje dag och träffa killarna, sade han nyligen till Norrköpings Tidningar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons