Annons

Nilsson Lindelöf: "Ett bra resultat"

Mot Slovakien vill de spela bra med bollen.
Men här och nu, med 0–0-mötet med Spanien, är Victor Nilsson Lindelöf nöjd med starten på EM-slutspelet.
Fotboll • Publicerad 14 juni 2021
Victor Nilsson Lindelöf jublar efter 0–0-matchen mot Spanien i Sevilla.
Victor Nilsson Lindelöf jublar efter 0–0-matchen mot Spanien i Sevilla.Foto: Christine Olsson/TT

Spanien hade ett bollinnehav på 75 procent, tryckte ner Sverige och skapade flera bra lägen i grupp-premiären i Sevilla.

För Sverige spelade det ingen roll.

Annons

Victor Nilsson Lindelöf & Co stod rätt, försvarade intensivt, klarade 0–0 och fick därmed med sig en poäng hem till basen i Göteborg.

"Tuff match"

– Det var en väldigt tuff match, vi mötte ett bra Spanien och de hade mycket boll och skapade en del chanser men jag tycker att hela laget gör en fantastisk insats, säger han.

– Vi jobbade verkligen som ett lag där ute, alla gav 110 procent. Det var ett bra resultat för oss.

"Ett bra resultat" tror mittbacken att alla i EM-truppen – utan att ha pratat med sina medspelare – känner, att samtliga är nöjda med prestationen, starten och poängen.

– Vi visar hur bra vi kan försvara och göra det som ett lag. Jag tror att Spanien stundtals var frustrerat. Det här kan ge oss självförtroende vidare i turneringen, säger han.

Att Spanien hade 849 passningar jämfört med Sveriges 104, det var inget som mittbacken brydde sig om.

– Vi ville stänga deras passningar centralt, visa dem kanten och då har de mer boll. För oss gör det inget om de har så många passningar, om de har bollen utanför oss och inte hittar in så mycket centralt så gör det inget.

– Det blev 0–0, och i fotboll handlar det om att göra mål. För mig är det ingen fara alls.

"En bra känsla"

Efter Spanien väntar några dagar i Göteborg och på fredag är det dags för nästa match; Slovakien i S:t Petersburg.

Då är Victor Nilsson Lindelöf inne på att Sverige ska spela på ett annat sätt, ett vis som han hoppas innehåller mer boll.

– Nu ska vi återhämta oss på ett bra sätt, sedan kan vi gå in med en bra känsla till nästa match och förhoppningsvis prestera med bollen också, säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons