Annons

NHL ställer in Europamatcher

Ishockey • Publicerad 8 maj 2020
Svenska backstjärnorna Victor Hedman i Tampa Bay, till vänster, och Buffalos Rasmus Dahlin, till höger, i ett ceremoniellt nedsläpp under överinseende av förre Detroitbacken Niklas Kronwall vid NHL-matcherna i Globen i höstas. Arkivbild.
Svenska backstjärnorna Victor Hedman i Tampa Bay, till vänster, och Buffalos Rasmus Dahlin, till höger, i ett ceremoniellt nedsläpp under överinseende av förre Detroitbacken Niklas Kronwall vid NHL-matcherna i Globen i höstas. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Det blir inga NHL-matcher i Europa i höst. Den nordamerikanska ishockeyligan och dess spelarfack (NHLPA) meddelar att de planerade matcherna i Prag och Helsingfors ställs in på grund av coronapandemin.

Sverige, som hade matcher i Stockholm i höstas, skulle inte ha arrangerat några matcher den kommande säsongen.

Annons

Däremot skulle Boston och Nashville ha mötts i Prag i premiären i oktober och senare under hösten var planen att Colorado och Columbus skulle spela dubbelmöten i Helsingfors.

"NHLPA och NHL vill fortfarande bevara och utveckla vår internationella närvaro. Vi hoppas att våra supportrar i Europa förstår behovet av att ställa in matcherna 2020, men vi ser fram emot att komma tillbaka 2021", skriver organisationerna i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons