Annons

NBA-stjärna dök upp – Norrköping mot SM-guld

SM-finalserien i basket mellan Norrköping och Borås stod 1–1.
Men nu har Norrköping tagit ett steg närmare SM-guldet efter seger med 97–70 på hemmaplan.
Basket • Publicerad 1 maj 2023
Norrköping leder SM-finalserien mot Borås med 2–1. Arkivbild.
Norrköping leder SM-finalserien mot Borås med 2–1. Arkivbild.Foto: Thibault Camus AP/TT

Norrköping kopplade tidigt greppet om matchen och hade ledningen med 51–37 i halvtid.

En av de stora matchhjältarna för Norrköping blev Devonté Green som noterades för 19 poäng i första halvlek. Detta efter att han fått oväntat stöd från läktaren. Hans bror, NBA-stjärnan Danny Green som blivit NBA-mästare med tre olika lag, fanns nämligen på plats i Norrköping.

Annons

– Det är fantastiskt. De har inte varit över och sett mig spela så det här gav mig extra motivation, säger Devonté Green till SVT.

Danny Green har fler än 800 matcher i NBA, men hans Cleveland Cavaliers blev nyligen utslaget i åttondelsfinal av New York Knicks.

– Min säsong tog tyvärr slut lite för tidigt, men som tur var kunde jag ta mig hit fort och se Devonte spela i finalen. Det är roligt att vara här, vi har inte träffats på ett tag, säger NBA-stjärnan till SVT.

Finalserien som spelas i bäst av sju matcher fortsätter på onsdag. Norrköping leder med 2–1.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons